Експертът по пенсии призовава жените да проверяват държавните пенсионни плащания за липсващи кредити за национално осигуряване

Последните данни от Министерството на труда и пенсиите (DWP) показват, че през ноември 2021 г. повече от 12,4 милиона души в Обединеното кралство са получавали държавни пенсии, като 1,1 милиона живеят у дома в чужбина и 992 052 в Шотландия.

От общия брой на Шотландия 543 614 жени и 448 435 мъже получават или основна държавна пенсия, или нова държавна пенсия.

Интересното е, че от общо Обединеното кралство има 10,1 милиона възрастни хора, които получават основни държавни пенсионни плащания – на стойност до £141,85 на седмица – в сравнение с 2,4 милиона, които получават нови държавни пенсионни плащания, които са на стойност до £185,15 на седмица.

За много хора държавните пенсионни плащания осигуряват решаваща месечна финансова подкрепа, а за някои това може да е единственият им източник на доход през годините на пенсиониране, което Хелън Мориси, старши анализатор на пенсиите и пенсиониране в Hargreaves Lansdown иска повече жени да са наясно, за да гарантират, че са максимизиране на доходите си при пенсиониране.

Новата статистика показва, че през ноември 2021 г. около 1,5 милиона жени и 448 082 мъже са получавали по-малко от £100 седмично като държавни пенсии.

Средният доход за жените на основна държавна пенсия е £146,39, в сравнение със £172,68 на седмица за мъжете.

Жените на New State Pension получават средно £164,90 на седмица, в сравнение със средно £170,51 за мъжете.

Коментирайки последните данни, Хелън Мориси каза: „Разликата в държавните пенсии продължава да намалява, като сумата, която жените получават, продължава да нараства. Въвеждането на новата държавна пенсия през 2016 г. драстично увеличи сумата, която получават жените, и наблюдаваме рязък спад в броя на жените, които получават по-малко от £100 на седмица в държавна пенсия.

„Тъй като все повече и повече жени се пенсионират в новата държавна пенсионна система, трябва да видим, че доходите продължават да растат и въвеждането на автоматично записване ще види много повече жени да изграждат своята устойчивост към пенсионирането с пенсиониране на работното място.Възрастна жена, работеща на компютър със замислено изражение на лицето
Новата статистика показва, че през ноември 2021 г. около 1,5 милиона жени и 448 082 мъже са получавали по-малко от £100 седмично като държавни пенсии.

Хелън продължи: „Изключително важно е жените да се съсредоточат върху изграждането на собственото си пенсионно богатство. Новата държавна пенсия не ви позволява да наследявате правото на държавна пенсия на съпруга по същия начин, както старата система, и така държавната пенсия на жените се основава на вашето индивидуално национално осигурително досие.

„По същия начин може да е изкушаващо да се разчита на пенсията за пенсиониране на съпруга, ако тя е особено щедра, но в случай на раздяла или развод много жени може да се окажат наближаващи пенсиониране с малък доход от пенсиониране.“

Експертът по пенсии обясни и как държавната пенсия формира гръбнака на планирането на хората за пенсиониране.

Тя каза: „Съгласно сегашната система се нуждаете от 10 години национални осигурителни кредити, за да се класирате за държавна пенсия и 35 години, за да се квалифицирате за пълния размер.

„Жените често могат да се борят да достигнат пълната сума, защото прекарват време далеч от работа, като се грижат за семействата си. Въпреки това, претендирането на държавни обезщетения през тези периоди може да означава, че все още можете да поискате кредити за национално осигуряване и да изградите своето право.

Как да увеличите държавната си пенсия

Хелън споделя своите пет най-добри съвета, които да ви помогнат да увеличите финансите си преди и след като достигнете пенсионна възраст.

Потърсете пенсионен кредит

Ако сте над възрастта за държавна пенсия и имате нисък доход, трябва да проверите дали отговаряте на условията за пенсионен кредит – използвайте удобния онлайн калкулатор на GOV.UK тук.

Pension Credit увеличава седмичния ви доход до £182,60, ако сте необвързани и £278,70 от общия доход, ако имате партньор.

Може също така да ви даде право на други предимства като общински данъчни помощи и безплатен телевизионен лиценз за хора над 75 години – разберете повече тук.

Проверете прогнозите си за държавни пенсии

Влезте онлайн и проверете вашите държавни пенсионни права на страницата „Проверете прогнозата си за държавна пенсия“ на уебсайта GOV.UK тук.

Той също така ще ви каже възрастта за държавна пенсия – кога можете официално да се пенсионирате и да започнете да събирате плащания.

Кандидатстване за семейни надбавки

По-специално жените са лишени от ценни държавни пенсионни кредити, когато са у дома и се грижат за деца. Въпреки това, ако кандидатстват за детски надбавки, те ще получат кредити за национално осигуряване, които се причисляват към тяхната държавна пенсия. Много жени не са имали достъп до него в миналото, защото съпрузите им са поискали семейни надбавки, а не те самите.

Други не участваха, когато се отказаха от детски надбавки след въвеждането на данъка върху помощите за деца с високи доходи. Ако кандидатствате за детски надбавки от ваше име, ще получите кредит за национално осигуряване за вашата държавна пенсия.

Посочен кредит за грижа за деца за възрастни

Вие сте под държавна пенсионна възраст и се грижите за член на семейството на възраст под 12 години, докато неговият родител или основният болногледач се връщат на работа?

Ако е така, може да отговаряте на условията за кредити за национално осигуряване по посочения кредит за грижа за деца за възрастни, тъй като работещият родител по същество прехвърля своя кредит за NI към вас.

Има и други ситуации, в които получавате обезщетения и все още можете да поискате кредити за национално осигуряване. Например, ако сте извън работа поради законово обезщетение за болест. Винаги си струва да проверявате дали можете да се класирате.

Купете национални застрахователни кредити

Ако можете да спестите пари, можете да попълните празнините във вашия Национално осигурителен стаж, като закупите Доброволни вноски от Клас 3 NI.

Закупуването на пълна допълнителна година струва около £825 и обикновено можете да закупите до шест години, въпреки че при определени обстоятелства можете да купите повече.

За да сте в крак с последните новини за пенсиите, присъединете се към нашата Facebook група за спестяване на пари в Шотландия тук, следвайте Record Money в Twitter тукили се абонирайте за нашия двуседмичен бюлетин тук.

.

Add Comment