Механична клавиатура Logitech MX, мишка Master 3S • Регистърът

Изпит Logitech завърши своята серия Master с механичната клавиатура MX и мишката MX Master 3S. И двете са скъпи, но заслужават ли си?

Механична клавиатура Logitech MX и мишка MX Master 3S

Механична клавиатура Logitech MX и мишка MX Master 3S

Вече прегледахме MX Keys Mini на Logitech за Mac и останахме впечатлени от компактното устройство. Механичната клавиатура MX е съвсем различно предложение, за добро и за лошо.

Клавиатурите са много субективни неща. Някои потребители предпочитат краткия ход на клавишите на модерна клавиатура в стил лаптоп, докато други биха позволили само по-старите им клавиатури IBM Model M да бъдат взети от студените им, мъртви ръце, независимо от оглушителното тракане на натиснатите клавиши.

MX Mechanical се движи на пръсти и може да бъде зададен с един от трите превключвателя: Tactile Quiet (предполага се с по-малко шум и „задоволителен тактилен удар“), Linear и „Clicky“. Нашата част беше първата и, честно казано, не изглеждаше това тих, със сигурност в сравнение с MX Keys Mini.

Но ако преместването на клавишите е вашето нещо, тогава MX Mechanical няма да ви разочарова. Ходът на клавиша е 3,2 мм и все пак е необходимо по-малко усилие за натискане на клавиш от клавишите MX. Когато клавишите на MX Keys са меки и куполообразни, тези на MX Mechanical са много по-традиционни, с по-матов ефект.

Клавиатурата е в пълен размер и може да превключва между машини с Windows и Mac без много усилия (функцията Easy-switch на Logitech ви позволява да свързвате и превключвате до три устройства.) Налице е и подсветка, която светва, когато пръстите ви се приближат до клавишите .

Подсветката има редица настройки, вариращи от полезен трик до безполезен трик; контактното осветление, например, прави клавишите-модификатори по-ярки (полезни), докато произволното осветление създава „завладяващ модел“ (не толкова полезен.) Има общо шест модела, от които можете да избирате, всички от които се избират от клавиатурата, без да се налага да се приближавате Опции+ софтуер.

Клавиатурата се свързва чрез предоставения Bolt USB приемник или чрез Bluetooth (както ние свързахме нашия.) Според Logitech, пълно зареждане (чрез предоставения USB кабел) трябва да поддържа нещата да работят 15 дни, ако използвате подсветката и 10 месеца ако не го направиш.

Що се отнася до софтуерната поддръжка, софтуерът Options+ позволява персонализирани действия за горния ред клавиши (въпреки че сме доста доволни от настройките по подразбиране) и настройка на опциите за подсветка, както и настройките за лесно превключване. Други периферни устройства на Logitech (като мишката – вижте по-долу) също могат да бъдат конфигурирани.

Физически клавиатурата изглежда тежка, въпреки относително малкия си размер. MX Mechanical тежи почти килограм с тегло 828 g (1,8lbs), докато по-компактният MX Mechanical Mini тежи 612g (1,3lbs).

Материалите се чувстват висококачествени, въпреки че все още им липсва усещането за гранит на класическия модел M на IBM.

Освен това е скъпо; устройството струва $169 (€179.99 в ЕС и £169.99 в Обединеното кралство*) на сайта на Logitech. Отново, това е вид клавиатура, насочена директно към бизнес потребител.

А за феновете на технологиите механичното действие ще бъде много задоволително, дори повече от аферата с мембрана и ножица на MX Keys Mini. Предпочитанията за клавиатура обаче са много субективно нещо. Макар че този писател вероятно би избрал MX Keys Mini, ако му бъде даден избор, колега би счел подобен ход за връх на лудост.

Удобно е, че Logitech изглежда има покрити всички бази.

Вземете указатели

Мишката, MX Master 3S, е много по-лесна за обективиране. На пръв поглед това е друга мишка Logitech със странна форма, но е направена от приятно тактилни, висококачествени материали и е удоволствие за използване. Както при клавиатурата, устройството идва с Bolt USB приемник на Logitech, ако е необходимо, но отново се свързахме с Bluetooth.

Подобно на клавиатурата, функционалността Easy Switch е налице (въпреки че трябва да завъртите мишката, за да получите достъп до превключвателя – за щастие портът за зареждане не изисква обръщане в стил Apple.)

MX Master 3S също е мястото, където софтуерът Options+ става важен. Въпреки че всички настройки по подразбиране работят добре, за да извлечете максимума от седемте бутона, две колела за превъртане (включително едно колело за превъртане) и бутона за жест, наистина трябва да се потопите в софтуера, за да изберете действие. Същото важи и за настройката на DPI, която варира от 200 DPI до 8000 DPI в зависимост от степента, от която се нуждаете. Открихме, че 1000 DPI свърши работа в повечето случаи, но промяната му в софтуера (опитахме версията на macOS) беше доста проста.

Logitech изчислява, че потребителите трябва да получат 70 дни при пълно зареждане и три часа само от една минута, включени в включения USB-C кабел за зареждане. Устройството също е почти безшумно при натискане на бутони или превъртане на колелата, като същевременно осигурява усещане за високо качество.

Формата следва функцията?

Въпреки това, един потенциално разделящ аспект е стилът. Logitech прие това, което описва като „ергономичен силует“, насочен към подобряване на комфорта на ръцете и ръцете. Отново бихме казали, че това е много субективно нещо. Разбира се, ръката ми се адаптира добре към мишката, но може да има известна мускулна памет, която да се науча отново. А тези с прекалено големи или малки лапи може да се борят.

Все пак не е толкова визуално тревожен като асансьора, въпреки че купувачите трябва да преценят дали потребителят е дясна или лява ръка, особено след като Logitech иска $99 (€129,99, £119,99*) за устройството.

Клавиатурите и посочващите устройства бяха акцент в последните финансови резултати на Logitech, дори когато търсенето на компютърни уеб камери спадна. Новите устройства на компанията са признание, че преминаването към различен начин на работа може да означава, че все още ще са необходими различни бюра, клавиатури и мишки. И Logitech е повече от щастлив да срещне купувачи, където и да се намират. ®

* И да, тази цена не съответства на директните конвертации на валута и означава, че и двата продукта са по-скъпи за закупуване в ЕС, отколкото в САЩ, и дори по-скъпи, ако ги купувате в Обединеното кралство.

Add Comment