Наистина ли Nintendo трябва да пусне Mother 3 на Запад?

майка 3
Снимка: Nintendo Life/Gavin Lane

Фактът, че Mother 3 никога не е била официално локализирана и пусната извън Япония, е източник на тъга и разочарование за феновете на EarthBound на Запад откакто играта стартира на Game Boy Advance през 2006 г. култова класика EarthBound – записът на SNES в Mother серии, които се продаваха слабо в САЩ и не видяха бял свят в Европа до пускането на Wii U и 3DS Virtual Console – бяха пристигнали много късно на GBA. Обратната съвместимост обаче означаваше, че японските геймъри, навлизащи в разцвета на WiiDS, не трябваше да копаят стария си ръчен компютър, за да се насладят на последната глава от трилогията на писателя Шигесатао Итои.

Феновете на пламенните настояват за официалния западен дебют на Mother 3 вече повече от десетилетие и половина, но въпреки разговорите зад кулисите, все още няма знак. Имахме EarthBound Beginnings на Wii U (неиздаваната локализация на първия запис само за Famicom) и наскоро чухме от Reggie Fils-Aimé, че са се провели „сериозни разговори“ относно потенциално издание за джобното трио. . По съвпадение продуцентът на играта, Шиничи Камеока, също спекулира, че преводът на уникалния стил на писане на Itoi може да бъде пречка за официалното издание на западните версии.

Не сме сигурни обаче, че ще купим това – изглежда много по-вероятно, въпреки много гласовитата база от фенове, Nintendo не е убедена, че играта ще намери достатъчно голяма аудитория, за да оправдае инвестирането в тази работа по локализация. “трудно” . По отношение на стила и неподражаемия чар на Itoi, той беше красиво заснет на местоположението EarthBound, така че няма причина да мислим, че същото не може да бъде постигнато отново.

Всъщност същото вече има беше направен в брилянтен превод за фенове, който беше актуализиран наскоро миналата година. Което ни навежда на въпроса: Има ли реално трябва за Nintendo да пусне Mother 3 сега?

Не ме разбирайте погрешно, ние ще изпреварим опашката, за да изтеглим ограничено издание на Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light в стил „3arthBound“ или изненадващо самостоятелно цифрово издание. към EarthBound Beginnings или актуализация на GBA, добавена към Nintendo Switch Online Expansion Pack. Ние бихме искали абсолютно любов да играете официалната версия на Nintendo на този брилянтен финал.

Факт е обаче, че повечето от нас, които искат да го играят, вече са го играли. Въпреки че никога не е била пусната на Запад, Mother 3 в момента е до врата с Metroid: Zero Mission начело в нашия списък с най-добрите игри на Game Boy Advance, класиран от читателите. Почитателите на поредицата и любопитните геймъри вече са закупили оригиналната японска игра, изтеглили са превода на феновете и са играли. Бързо търсене в интернет разкрива различни много лесно достъпни колички за възпроизвеждане, да не говорим за безбройните други начини, по които решителният фен може да намери да възпроизвежда заглавия на GBA на изходен материал – също използвайки съвсем легален, ако приемем, че притежавате оригиналния ROM в легитимна форма.

Част от причината, поради която все още искаме официално издание, е, за да може ново поколение да има лесен достъп до играта и да изпита поредицата, може би за първи път. Това беше толкова емоционално пътуване, че бихме искали да видим възможно най-широка публика да има възможност да играе на Switch. С над 100 милиона конзоли на пазара, ако само малък процент се включи в това странно малко приключение, то може бързо да надмине 658 000 световни продажби на оригиналния EarthBound. Ние наистина просто искаме да разпространяваме майчина любов.

Въпреки че се играе само от сравнително малък брой играчи, сериалът вдъхновява толкова много любов, както ще видите, ако гледате нашето видео за празника на „Денят на майката“, включващо препоръки от познати лица. Наскоро видяхме почитания в стил римейк на Пробуждането на Link, които намекват как може да изглежда преработената Mother 3. Страстта към тази игра и тази серия е впечатляваща, но повечето прагматични фенове не само ще разберат нежеланието на Nintendo да пусне официална локализация от бизнес гледна точка, но вече ще са намерили начин да изживеят играта сами – същото.

Което оставя феновете на Nintendo и Mother 3 блокирани между камък и наковалня. Той е позьор!

Какво мислиш обаче? Уведомете ни в анкетите по-долу къде сте за издаването на Nintendo за 2022 г. на Mother 3 и споделете всякакви други мисли в коментарите.

.

Add Comment