Най-добрите безплатни онлайн инструменти за картографиране на вашите собствени велосипедни маршрути

Изображение за статия, озаглавена Най-добрите безплатни онлайн инструменти за картографиране на вашите собствени велосипедни маршрути

Снимка: Олег Троино (Shutterstock)

Независимо дали сте на непознато място или разширявате хоризонтите си в родния си град, има много онлайн инструменти за персонализиране на различни маршрути за ходене, бягане и колоездене, където и да сте. Онлайн инструментите, които ще подчертаем тук, не са създадени еднакви, така че нека да разгледаме най-добрите безплатни опции в зависимост от това, което търсите в картата.

Всички следните опции имат солидни рецензии и най-важното са безплатни или имат безплатни версии, които могат да свършат работата. за всичко това, Препоръчвам да използвате настолната версия през мобилното приложение, поне първоначално; Намирам, че е много по-лесно да плъзгате и пускате различни точки върху вашите пътища с помощта на подложка за мишка в сравнение със сензорния ви екран.

Как да картографирате велосипеден маршрут с Google maps

Вероятно сте запознати с Google Maps, дори и да не сте се възползвали от възможността да персонализирате маршрут за велосипед или бягане. Ето как да картографирате велосипеден маршрут в Google Maps:

1. Щракнете върху иконата на волана. Уверете се, че сте избрали иконата за ходене или колоездене.

2. Изберете мястото на тръгване и дестинацията. Тъй като вероятно създавате цикъл, щракнете върху знака плюс, за да добавите отново началното местоположение като трета спирка.

3. Картите ще ви покажат най-бързия и директен маршрут до вашата дестинация и обратно. Плъзнете сините линии, за да персонализирате цикъла според разстоянието, което искате, и насочете към местата, които искате да пресечете.

4. След като сте готови, щракнете върху опцията за изпращане на упътвания до телефона си.

След като влезете в телефона си, натиснете икона на профила в Google Maps, след което изберете Офлайн карти. След това натиснете Задайте своя собствена карта и ще видите увеличена карта на къде се намирате. Всичко, което трябва да направите, е да преместите синия правоъгълник върху областта, която възнамерявате да посетите, след което да натиснете За изтегляне.

С Google Maps можете спокойно да разчитате на точността на маршрута и всички негови характеристики (време, разстояние, надморска височина). След като обаче свикнете с интерфейса на сайтовете специално за планиране на велосипедни маршрути, ще стане очевидно, че Google Maps не е фокусиран върху създаването на маршрути. Все пак, ако не искате да опитате нещо ново или непознато, не можете да сбъркате с Google Maps.

За безпроблемно изживяване: Onthegomap

Аз съм привърженик на на картата. Той е прост и лесен за използване. Създайте маршрут, като просто щракнете върху картата, за да създадете точка от маршрута си, след което плъзнете, пуснете и изтрийте, ако е необходимо. Той е по-бърз от Google Maps, но с много по-малко информация (като отчети за трафика или подробни профили на терена) от опциите по-долу.

За тонове инструменти за персонализиране: Plotaroute

Ако обичате да задълбавате в детайлите, Plotaroute.com разполага с широк набор от инструменти за редактиране на маршрути. Можете да създадете маршрут от нулата или да комбинирате и разделите съществуващ маршрут или дори да използвате магическата функция „създайте ми маршрут“ в дадена област. Менюто отстрани на картата е пълно с икони за рисуване на заобиколни пътища, повтарящи се цикли, превключване от едната страна на пътя към другата и много други.

След като проектирате маршрута си, можете да инспектирате терена и да видите номерираните инструкции за следване на маршрута (което сега осъзнавам, че е изключително подценена функция на всички тези сайтове). Plotaroute е безплатен, но трябва да създадете акаунт, за да получите всички тези инструменти за персонализиране.

За вашите офроуд приключения: Komoot

Ако се отнасяте сериозно към велосипеда или бягането си, Komoot е най-добрият ви залог за специфични за спорта маршрути. Той има инч по инч анализ на повърхността и тип пътека, но това, което наистина го прави по-добър за приключения на открито, са всички предварително изградени маршрути на Komoot. Филтрирани по разстояние, трудност и връзки с обществен транспорт, маршрутите, които вече присъстват в Komoot, са като по-лесни за използване версии на картите на пътеките, които може да намерите на входа на повечето паркове.

За най-добрите данни от краудсорсинг: BikeMaps.org

BikeMaps.org е като Waze за велосипедисти. Уебсайтът и приложението са инструменти за сътрудничество, които местните колоездачи могат да използват, за да картографират своите проблемни места по време на каране, включително катастрофи, близки пропуски, опасности и кражби.

Интерфейсът е естетически привлекателен, въпреки че много реагира на приближаване и намаляване на вашия тракпад. Основният недостатък на BikeMaps: Този сайт изглежда е най-популярният в Канада, така че вашето преживяване ще зависи от броя на велосипедистите, качващи данни във вашия район.

За соца: Страва

Слушай ме. Знам, че функцията за създаване на маршрут беше преместена зад платената стена преди няколко години, но бих бил небрежен да не споменавам Страва изобщо.

Засега: Ако сте запален потребител на Strava и пропускате упътвания,builder, тогава в списъка си с минали дейности винаги можете да кликнете върху „запазване в моите маршрути“, за да го използвате повторно за бъдещи дейности.

Като малък тийзър… следете за по-подробна статия за това как да хакнете безплатното членство и така или иначе да създадете свои собствени маршрути. Дотогава: Strava е обичан от всякакви спортисти, и топлинната карта е чудесен инструмент за намиране на доказани маршрути близо до вас.

Последни мисли

Не можете да сбъркате с нито една от опциите по-горе. Някои хора се интересуват от профили на височина инч по инч, докато други просто искат да свалят три точки на карта и използвайте първия цикъл, който създават. Последният ми съвет е винаги да се уверите, че сте изтеглили офлайн версия на вашата карта или още по-добре, да имате резервни инструкции, записани на лист хартия. Превенцията е по-добра от лечението.

.

Add Comment