Небинарният екипаж на Virgin Atlantic взривява авиокомпанията

Това е доста обрат. Преди няколко дни Virgin Atlantic направи заглавия за актуализиране на своята политика за полова идентичност, като даде възможност на служителите да изберат униформата, която най-добре ги представя. Сега обаче човекът, който твърди, че е основната сила зад тази промяна в политиката, „излага“ авиокомпанията.

Virgin Atlantic „разкриха“ за „изтриване“ на небинарен служител

Недвоичен (вече бивш) кабинен екипаж на Virgin Atlantic на име Jaianni отиде във Facebook, за да сподели отвращението си от Virgin Atlantic. По принцип Jaianni твърди, че е човекът, който е лобирал за тази промяна в политиката в рамките на авиокомпанията, само за да открие, че те са били „изтрити“ от маркетинговата кампания, подчертаваща тази промяна в политиката.

Нека се опитам да обобщя публикацията във Facebook възможно най-кратко, защото е… много. Тук сме:

 • Jaianni се присъедини към Virgin Atlantic като член на кабинния екипаж през 2020 г. и започна разговор с компанията, за да позволи повече гъвкавост с униформите; по това време ръководителите на авиокомпаниите не изглеждаха отворени към идеята
 • Jaianni беше уволнен поради пандемията няколко седмици след като се присъедини към компанията и това ги „напълно унищожи“, но след това се върна в компанията през 2021 г., от която бяха „над луната“.
 • След като се върна в компанията, Jaianni поднови разговорите за по-гъвкав дрескод и този път компанията изглеждаше по-възприемчива; Jaianni е консултиран в процеса в продължение на месеци и дори е изнасял лекции за това как бизнесът може да бъде по-приобщаващ
 • Jaianni твърди, че те са били „човекът, който е започнал тази огромна промяна“, след което след месеци е потвърдено, че ще има рекламна кампания и им е казано, че те „ще бъдат важна част от тази кампания, тъй като [they] започна целия процес”
 • Рекламата е заснета в продължение на 12+ часа на ден, а работещите за авиокомпанията „си предложиха глупаво изплащане от £150, когато влиятелните лица получават над 1000 минимум“.
 • Проблемът на Jaianni е, че те „започнаха целия този процес, за да го поеме една компания [their] идея и КАПИТАЛИЗИРАТ от нея, когато всъщност не ги е грижа за персонала им (sic) и [their] фон на това какво означава небинарно »
 • Накратко, те прекараха целия ден в снимки и Jaianni беше рекламиран като “важна част” от кампанията през това време; обаче, когато излезе рекламната кампания, Jaianni не беше представен по никакъв начин
 • Jaianni вярва, че са били използвани “като шоу пони за компанията” и компанията “дори не е признала [them] или още по-лошо [their] травма и нараняване [their] Целият живот, довел до [them] борете се за тази промяна”
 • Jaianni смята, че са били „ИЗТРИТИ от публичност“

Jaianni завършва публикацията във Facebook със следното:

„ВИЕ ИЗТРИВАТЕ ЦЯЛАТА МОЯ УСИЛНА РАБОТА, КОЯТО СЪМ НАПРАВИЛ ЗА ТЕБ, ЗА ДА СПЕЧЕЛЯ ОТ ВАШИЯ КАПИТАЛИЗЪМ. НЕ МОЖЕТЕ ДА Игнорираш КОЙ СЪМ АЗ, АЗ СЪМ ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО, АЗ СЕ БОРЯ ЗА ТАЗИ ПРОМЯНА, ПОСВЕТИХ ВРЕМЕТО СИ В КОМПАНИЯТА ЗА ТАЗИ ПРОМЯНА, С КОЕТО СЕ БОРИХ ЗА ПО-ЛЕСЕН ЖИВОТ НА МОИТЕ ПО-МАЛКИ БРАТЯ И СЕСТРИ ТИ МЕ РАЗБИ И МЕ НАВРЕДИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ИЗОБЩО ЗНАЕШ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ. моят живот и животът на моята общност нека не забравяме, че никога няма да ми отнемеш факта, че бях този, който започна тази промяна и винаги ще има доказателства и доказателства за това право Да е отговорът на този въпрос, ако се чудите ТОВА Е ЗАРАДИ МЕН, ТОВА БЕШЕ МОЯТА БОРБА, ТОВА Е МОЯТ УСПЕХ.

Въпреки че точните подробности около оставката на Jaianni не са известни, изглежда, че те вече не работят за Virgin Atlantic.

За контекст, ето 30-секундната реклама от Virgin Atlantic:

Моето мнение за тази ситуация на Virgin Atlantic

Първо, важно е да се признае, че Jaianni очевидно се чувства много наранен и това е ясно в написаното. Това е нещо, което повечето от нас вероятно няма да могат да разберат напълно. Никой не иска да се чувства изтрит или забравен и това важи особено за някой от маргинализирана общност.

Като се има предвид това, не мога да не мисля, че немският израз „Das Gegenteil von gut ist nicht böse, sondern gut gemeint“ важи тук (превежда се грубо като „обратното на доброто не е лошо, а по-скоро добронамерено“ ). Защо?

 • Въпреки че е напълно възможно Jaianni да е бил този, който защитава не-бинарните проблеми в рамките на авиокомпанията (не знаем колко други може да са изразили подобни опасения), Virgin Atlantic напредва с проблемите на LGBTQ+ много преди 2020 г.
 • Мога да разбера, че Jaianni се чувства разочарован да не бъде включен в рекламата, въпреки че за съжаление това е твърде често реалността на този вид проекти; те снимат в продължение на 12 часа, след което трябва да се кондензират до 30 секунди
 • Не трябва ли небинарен човек да се радва, че Virgin Atlantic се опитва да „извлече печалба“ от застъпничеството за прогресивни политики за небинарни служители? Защото алтернативата би била да не го правим…
 • Дори и Jaianni да не беше представен в рекламата, те със сигурност могат да разберат, че Virgin Atlantic е подчертала много не-бинарни служители, което много малко авиокомпании правят; този вид видимост трябва да е добра за общността

аз получавам Разочарованието на Jaianni. Може би Virgin Atlantic трябваше да комуникира по-активно Jaianni не беше представен в рекламата, така че не беше чак толкова изненада, когато беше пусната. Това е особено вярно, ако е било обещано, че те ще бъдат част от него. Но все пак смятам, че концепцията за „излагане“ на Virgin Atlantic тук е малко прекалено, защото това, което в крайна сметка трябва да бъде голяма крачка напред за не-бинарната общност.

В края на реда

(Вече бивш) член на кабинния екипаж на Virgin Atlantic, за който се твърди, че е подтикнал авиокомпанията да въведе по-прогресивни политики за не-бинарни служители, сега „разобличава“ авиокомпанията, като твърди, че са били „изтрити“ и никога не са били толкова наранявани в живота си.

Гадно е, че това се случи по този начин, като се има предвид, че Virgin Atlantic е основно в собствена лига, когато става въпрос за нейната прогресивност.

Какво мислите за мнението на този бивш екипаж на Virgin Atlantic?

(Съвет за шапка за гребане на вашето собствено Kanoo)

Add Comment