Обяснени проценти на конверсия на PS Plus Tier

Само след няколко седмици дългоочакваният редизайн на PS плюс най-накрая ще бъде наличен за собствениците на PS4 и PS5. Като се има предвид как започва постепенното глобално внедряване на избрани азиатски пазари на 23 май, забележително е колко стегнати са Sony, когато става въпрос за гамата на услугата. Освен няколко течове, които предполагат игри като текен 2 ще присъства там, притежателят на платформата е бил видимо предпазлив, когато става въпрос за определени теми за дискусия.

ГЕЙМЪРСКО ВИДЕО НА ДЕНЯ

За да стане нещата още по-странни, това, което Sony иска да каже на обществеността, често предизвиква разбираемо объркване. Опитите на издателя да обясни как играчите ще могат да закупят услугата или да надстроят съществуващите си абонаменти са особено объркани. С милиони собственици и абонати на конзоли на PS Now и PS Plus е важно да разберете как ще работят процентите на конверсия.

СВЪРЗАНИ: Вече са налични безплатни игри за PS Plus от май 2022 г

Преобразуване на съществуващи абонати

От всички начини, по които играчите ще имат достъп до нови нива на PlayStation Plus, процесът на преобразуване за съществуващи абонати е най-лесният. Sony потвърди, че всеки с абонамент за PS Plus ще види оставащото си платено време, преобразувано директно в ниво Essential, когато новата система влезе в сила. Процесът е размяна 1:1, което означава, че времето, което им е останало, пак ще бъде уважено. По същия начин всеки собственик на PS4 или PS5 с абонамент за PlayStation Now ще бъде преобразуван в ниво Premium за срока, за който вече е платил.


Трябва да се отбележи, че всеки играч с активен абонамент както за PS Plus, така и за PS Now ще получи допълнителни бонуси. Като за начало двойните абонати ще бъдат автоматично надстроени до новото ниво Premium. Това, което прави офертата атрактивна, е фактът, че услугата с най-дълго време до изтичането й определя продължителността на комбинирания абонамент. Ако играч вече е закупил PS Plus за следващите 2 години, например, но му е останал само един месец от PS Now, първото е колко дълго ще може да се повиши.

Всеки абонат на PS Plus, който се окаже в основното ниво при пускането на актуализацията, все пак ще може да надстрои до нивата Extra и Premium, ако иска да получи достъп до съдържанието, което включва. Според плътната страница с често задавани въпроси за PS Plus на Sony, съществуващите абонати, които искат да надстроят, ще бъдат таксувани пропорционално на такса за това. Това основно означава, че играчите ще трябва да платят разликата между стойността на стария си абонамент и опцията, от която се интересуват.


СВЪРЗАНИ: Безплатни игри PS Plus за май 2022 г. Продължете Проклятието на месеца

Промоционални кодове за PlayStation

След като Sony очерта процеса на преобразуване за съществуващи абонати на PlayStation Plus и Now, някои геймъри разбираемо се опитаха да се възползват от офертата на издателя. Поради факта, че пазарът е наситен с кодове за предплатени абонаментни ваучери, мнозина успяха да открият оферти, които са много по-евтини от официалния курс на конвертиране. Закупуването на текущи версии на абонаментната услуга за няколко години очевидно е по-евтино от това, което идва. Въпреки това Sony скоро разбра, че не е обмисляла тази концепция за подреждане.


За да попречи на играчите да получат по-евтина сделка от първоначално очакваната, Sony внедри няколко нови бариери в PlayStation Network. Понастоящем възможността за осребряване на предплатени кодове на ваучери, които предоставят достъп до PS Plus и Now, е временно спряна. Играчите, които ги закупят от магазин, ще могат да ги осребрят само след като актуализираната услуга започне да работи на съответната им територия. По същия начин вече е невъзможно играчите да закупят PS Now, ако все още не са го направили, докато съществуващите абонати на двете услуги също не могат да удължат абонаментите си.


PS Plus ваучери

Когато новата услуга PlayStation Plus се появи по целия свят, играчите отново ще могат да използват кодовете за отстъпка, които са закупили. С толкова много кодове, които вече са в дивата природа, няма начин Sony да ги извика всички, преди да успеят да пуснат актуализирани. Въпреки това ще има сериозни предупреждения, свързани с осребряването на тези стари ваучери на новия PS Plus.

Като начало, всеки играч, който няма активна абонаментна услуга за PS Plus, пак ще бъде абониран за основното ниво на PS Plus за срока, посочен във ваучера. За съществуващи абонати обаче ваучерът първо ще бъде преобразуван в парична стойност, преди да бъде приложен към нивото, в което се намират. Благодарение на завишената цена на многостепенния подход на услугата, времето, което играчите получават от тази стойност, ще бъде значително намалено от това, което действително се рекламира на ваучера.

Едномесечните ваучери PS Plus ще бъдат конвертирани в:

 • 31 дни PS Plus Essential
 • 20 дни PS Plus Extra
 • 17 дни PS Plus Premium

3-месечните ваучери PS Plus ще бъдат превърнати в:

 • 92 дни PS Plus Essential
 • 58 дни PS Plus Extra
 • 46 дни PS Plus Premium

12-месечните ваучери PS Plus ще бъдат преобразувани в:

 • 365 дни PS Plus Essential
 • 219 дни PS Plus Extra
 • 183 дни PS Plus Premium

PS Ваучери сега

Благодарение на планирането на Sony, закупуването на код за ваучер за PlayStation Now вече стана много по-трудно от преди. Въпреки това, ако играчът е в състояние да се сдобие с такъв, има няколко фактора, с които трябва да са наясно, преди да го закупят отново. При всички обстоятелства, независимо дали играчът е нов абонат или не, Sony ще преобразува паричната стойност на кода в термин, различен от рекламирания.

Ако играчът е чисто нов абонат без вече съществуващ ангажимент, той автоматично ще бъде надстроен до Premium ниво на PS Plus. За всеки, който вече е член на Plus, допълнителните дни, спечелени чрез кода, вместо това ще бъдат добавени към нивото, в което вече са.

Едномесечните ваучери за PS Now ще бъдат конвертирани в:

 • 40 дни PS Plus Essential
 • 25 дни PS Plus Extra
 • 21 дни PS Plus Premium
 • 21 дни PS Plus Premium за нови абонати

Ваучерите за 3 месеца PS Now ще бъдат конвертирани в:

 • 105 дни PS Plus Essential
 • 66 дни PS Plus Extra
 • 53 дни PS Plus Premium
 • 53 дни PS Plus Premium за нови абонати

Ваучерите за 12 месеца PS Now ще бъдат конвертирани в:

 • 365 дни PS Plus Essential
 • 219 дни PS Plus Extra
 • 183 дни PS Plus Premium
 • 183 дни от PSОще Премиум за нови абонати

ОЩЕ: Обратната съвместимост на PS Plus може да върне към живот забравените франчайзи


Джеймс Франко Амбър Хърд Дневникът на Adderall

Джеймс Франко купонясваше в Ню Йорк, след като разбра, че няма да свидетелства за звездата от Аквамен Амбър Хърд

Прочетете още


за автора

Add Comment