Преглед на Razer Blade 15: Истинско удоволствие, ако имате пари

Луксът вероятно не е първата дума, която ви идва на ум, когато мислите за лаптопи за игри, особено с някои изглеждащи, да кажем допълнително, с и вградени в капаците им. Но с отличната си производителност, превъзходно качество на изработка, занижен дизайн и а много Луксозна цена, наистина се усеща, че е прекрачила границата в богатството на ръчните игри.

Дизайн

Сега е вярно, че 2022 Blade 15 изглежда почти идентично с предишните модели, което кара някои хора да се чувстват сякаш има нужда от фейслифт. Но дори след всичките тези години, аз все още обичам изчистените линии и здравото алуминиево шаси на Blade 15. Въпреки това бих искал Razer да добави пълна RGB поддръжка към логото с подсветка на капака. Знам, че неоновото зелено е нещо като Razer, но на машина от висок клас като тази просто изглежда странно, че не можете да го настроите на цвета, който искате.

Razer Blade 15 (2022)

Предимства

  • Отлично качество на изработка
  • Много опции за конфигурация/екран
  • Силно представяне
  • Нова 1080p уеб камера
  • Предварителен избор на порт

Неудобствата

  • Скъпо
  • Просто приличен живот на батерията
  • Собствен захранващ щепсел

Логото на Razer на капака на Blade 15 светва, но имате само една цветова опция: неоново зелено.

Сам Ръдърфорд/Engadget

Отвътре Blade има голям стъклен тъчпад, който е един от най-добрите, които можете да получите на лаптоп с Windows. Ново за 2022 г. са по-големите капачки за клавиши, както и характерното за всеки клавиш Chroma осветление на Razer. Друга фина промяна в дизайна е, че вместо да има отделен изрез за високоговорителите на лаптопа, тази година Razer използва лазери за гравиране на решетката директно в палубата, което подобрява твърдостта, като същевременно запазва тази минималистична естетика. Има и нова 1080p уеб камера за 2022 г., която е добре дошъл ъпгрейд от 720p камерите на по-стари системи. И накрая, получавате множество възможности за свързване, включително два USB-C порта (един с Thunderbolt 4), три USB-A порта, HDMI, жак за слушалки и дори четец на SD карти в пълен размер.

Дисплей

2022 Blade 15 се предлага с редица опции за дисплей, включително LCD и OLED с честота на опресняване до 360Hz.

Сам Ръдърфорд/Engadget

На нашия , има 15,6-инчов 240Hz QHD дисплей, който постига страхотен баланс между размер и разделителна способност. Просто ми се иска да е малко по-светло. Razer казва, че всички LCD дисплеи на Blade излъчват около 300 нита яркост. Но използвайки светломер, измерих по-близо до 275 нита. Това е добре за повечето ситуации, но ако сте в слънчева стая, цветовете може да изглеждат малко измити. Като алтернатива, Razer предлага 144Hz и 360Hz панели на други модели. И точно тази седмица Razer обяви, така че има много дисплеи, от които да избирате.

Представления и игри

Преминавайки към производителността, Razer предлага най-новите процесори от Intel H-серия от 12-то поколение и графични процесори Nvidia RTX серия 30. Недостатъкът е, че тези компоненти не са евтини, с Blade 15 2022 заминаване да се $2500 за i7-12800H, 16GB RAM и RTX 3060 Ti, преди да надхвърли $4000 за напълно зареден модел с i9 чип, 32GB RAM и 3080 Ti.

Новото за 2022 г. на Blade 15 е 1080p уеб камера, в сравнение с 720p при предишните модели.

Сам Ръдърфорд/Engadget

Сега трябва да отбележа, че конфигурациите надвишават само 1TB съхранение. Но за тези, които искат още повече пространство, Blade 15 има два M.2 слота, само единият от които е готов за използване. Така че, ако сте готови да премахнете долния панел на лаптопа и SSD капака, поставянето на друго устройство трябва да бъде доста лесно. Не забравяйте да използвате едностранни модули, тъй като двустранните M.2 пръчки няма да се поберат.

Получавате това, за което плащате, защото Blade 15 може да играе с най-добрите от тях. В Сянката на Tomb Raider при най-високите графични настройки при 1920 x 1080, нашият Core i7, RTX 3080 Ti модул постигна 124 кадъра в секунда, което е малко по-ниско от , и това е с неговия опционален мобилен графичен докинг на 1 $400. (Това е общо $3200 за тези, които се броят.) Резултатите бяха подобни и в други заглавия, като Blade 15 достигна 86 кадъра в секунда в Метро Изход на високи настройки и 81 кадъра в секунда Forza Horizon 5 на Ultra.

Живот на батерията

Поради здравите си компоненти, Razer използва собствен жак за захранване за Blade 15 Charging Brick.

Сам Ръдърфорд/Engadget

Наистина, най-голямата слабост на Blade 15 (освен цената) е животът на батерията. В нашия местен видео тест продължи само 5 часа и 42 минути. Това е подобно на това, което получихме от Asus Flow Z13 (5:38), който, ако си спомняте, е таблет за компютърни игри. Но в сравнение с по-традиционните съперници, Blade 15 издържа три часа по-малко от (7:57) и четири часа по-малко от този. И в реалния свят не е много по-добър. Blade 15 се бори през две игри на Тактики за отборен бой гръб до гръб, което включваше около час и 15 минути относително лека игра. Трябва също да отбележа, че когато батерията ви свърши, производителността на Blade също страда, като честотата на кадрите е включена Сянката на Tomb Raider пада до около 45 кадъра в секунда.

Другата досада е тухлата за зареждане на Razer. Въпреки че патентованият конектор е простим предвид неговия 230-ватов захранващ адаптер, неговият прав ъгъл означава, че ако го включите погрешно, ще блокирате един или може би два от USB-A портовете на лаптопа. Честно казано, мощното захранване чрез USB-C не може да се случи достатъчно скоро.

Заключение

Както бихте очаквали от Razer, най-новата клавиатура Blade 15 поддържа RGB осветление за всеки клавиш.

Сам Ръдърфорд/Engadget

Въпреки че Blade 15 не е толкова елегантен или преносим като последното поколение 14-инчови игрални машини, има какво да се каже за страхотна луксозна алтернатива. Разбира се, той е наистина скъп, а неговият 15,6-инчов екран и корпус от 4,4 паунда означават, че може да не можете да го хвърлите в типичната си чанта. Но той има първокласни компоненти, солидна рамка, която почти не се огъва, и впечатляваща производителност в елегантен и (сравнително) занижен дизайн. Е, освен това голямо светещо лого.

В известен смисъл Blade 15 е фантастичен подход към модерна подмяна на настолен компютър, особено за хора като мен, които не искат да се влачат около гигантски 17-инчов апарат. За разлика от ROG Flow Z13, не е нужно да се притеснявате за отделна графична докинг станция, за да получите максимална честота на кадрите. А с множество портове можете да оставите всичките си ключове и адаптери у дома. Така че, докато Blade 15 може да няма смисъл за всеки с бюджет, ако имате средства, това нещо е истинско удоволствие.

Всички продукти, препоръчани от Engadget, са избрани от нашия редакционен екип, независимо от нашата компания майка. Някои от нашите истории включват партньорски връзки. Ако закупите нещо чрез една от тези връзки, ние може да спечелим комисионна за партньор.

Add Comment