Преглед на Sennheiser Momentum True Wireless 3: повече за вашите пари

Новите Momentum True Wireless 3 на Sennheiser са най-новите водещи слушалки на компанията. С по-изискан стил, подобрено активно шумопотискане, нови функции и първокласно качество на звука, Sennheiser предостави достоен конкурент на Apple AirPods Pro, WF-1000XM4 на Sony и слушалките QuietComfort на Bose.

Може би най-приятното нещо за най-новите пъпки на Sennheiser е, че те са по-евтини от предишния модел: Momentum True Wireless 2s стартира на цена от $299, но компанията ги продава за $249,95. Това все още е първокласна цена, но Sennheiser вече е наравно с AirPods Pro на Apple и е по-евтин от флагманите на Sony и Bose. Тъй като цената на технологичните продукти нараства все повече и повече всяка година, хубаво е да видите някой да върви в обратната посока, за да промени – и да добави нови функции, за да стартира.

Безжичното зареждане е най-големият ъпгрейд. Беше трудно да приемем липсата на тази функция в Momentum True Wireless 2s. За цената си безжичното зареждане трябва да е на маса. Не знам как отне на Sennheiser три опита, за да разбере това.

Друго подобрение е това, което идва в кутията: Sennheiser ви предоставя четири размера накрайници за уши – четвъртият е малко повече – но с новия модел компанията включва и три опционални перки, които се увиват около всяка слушалка. и се плъзгат в ушите ви за допълнително стабилност. Средният размер е предварително инсталиран, но е лесен за премахване или замяна с по-малко или по-голямо крило, ако трябва да поддържате слушалките много стабилни и сигурни на място по време на тренировка или състезание. Дори и без стабилизиращите перки, MTW3s хванаха удобно ушите ми и не се отделиха лесно.

Слушалките са с преработен дизайн.

Sennheiser включва опционални стабилизиращи перки с най-новите си слушалки.

Слушалките са по-малки от своите предшественици, с по-боксов външен дизайн, наличен в черно, сиво или бяло. Моят черен модул за преглед се чувства много по-фин в ухото в сравнение с MTW2s, които имат лъскаво сребристо лого на Sennheiser. Но те все още са по-големи от нещо като Galaxy Buds Pro на Samsung, така че не са най-занижените пъпки там. Калъфът за зареждане също се е свил малко благодарение на това, че Sennheiser използва по-добре пространството, а портът за зареждане USB-C е преместен отпред. В началото може да изглежда странно, но това е нещо, което други компании като Jabra също започнаха да правят и може да ви е по-удобно в зависимост от това къде зареждате MTW3s.

USB-C портът вече е отпред на кутията за зареждане.

Sennheiser подобри силата на своето шумопотискане, въпреки че нямате пряк контрол върху количеството ANC, приложено с MTW3s. Компанията използва адаптивен ANC за автоматично увеличаване и намаляване на шумопотискането въз основа на текущата ви среда. Други производители на слушалки също са изпробвали този адаптивен подход, въпреки че повечето го правят по избор, а не по подразбиране на пълен работен ден. Не открих, че ми липсва ръчно регулиране при тестване на тези слушалки, но може да предпочетете повече контрол. ANC не е на същото ниво като Sony или Bose, но върши трика, за да заглуши близките разсейващи фактори. И все още имате опцията да активирате режима на прозрачност чрез натискане на лявата слушалка, въпреки че реализацията на Sennheiser все още не съответства на същия естествен звук, който са постигнали Sony, Bose и Apple.

По-компактният Momentum True Wireless 3 може да е по-подходящ за хора с по-малки уши.

Когато обявиха най-новите си слушалки, Sennheiser не спомена за някакви големи промени в звука им. Те все още използват 7 мм драйвери, които са подобни на това, което беше в MTW2s, и аз бих поставил общото качество на звука на същото ниво като тези и CX Plus на Sennheiser – въпреки че са малко по-добри и могат да се вдигнат по-силно. Това е добро място, защото те винаги звучат прекрасно. Sennheiser поддържа адаптивни Bluetooth кодеци AAC, SBC, AptX и AptX, като последният помага за премахване на всяко забележимо забавяне на звука при гледане на видеоклипове или игра на мобилни игри на Android. Би било хубаво да видя LDAC на Sony, добавен към уравнението, но това е вид пропуск, с който мога да живея, като се има предвид по-ниската цена. AptX Adaptive също поддържа аудио с по-висока разделителна способност от това, което позволяват AAC и SBC.

Хвърлете стар любим лайк Buena Vista Social Club, Sennheisers осигуряват много просторен, чист и детайлен звук, с пиано, класически китари и вокали, наслоени добре без намек за объркване. Същото беше вярно, когато превключих между The National, Molly Tuttle или песента “Second Nature” на Bon Iver от Не гледай нагоре. Тези слушалки извеждат малките щрихи на песен с много приятна яснота. Приложението Smart Control на Sennheiser за iPhone и Android ви позволява да регулирате еквалайзера с режими за усилване на басите и подкаст, отделно от всякакви промени в плъзгачите за баса, средните и високите честоти. (Опцията за подкаст подобрява яснотата на речта.) Тук присъства стандартната удобна за потребителите крива на настройка, но бих казал, че Sennheisers са по-балансирани от Sony 1000XM4s. Не всеки ще предпочете това: накрая активирах усилването на басите по-често, отколкото не, докато Sonys звучат мощно и ударно извън кутията.

Калъфът най-накрая поддържа безжично зареждане.

Мобилното приложение също така наскоро добави възможността за настройване на „звукови зони“ и автоматична промяна на нивото на шумопотискане и персонализирането на EQ въз основа на това къде се намирате, независимо дали сте вкъщи, офис, фитнес или други места, които посещавате. Работи според очакванията при моето тестване, но изисква да предоставите привилегии за проследяване на местоположението от приложението Sennheiser на телефона си. Освен това, използването на Sound Zones (или функцията Sound Check, която персонализира вашия EQ) изисква настройка на акаунт в Sennheiser. Не съм привърженик на карането на хора да се регистрират за акаунт само за да използват функциите на слушалките.

Някои собственици на предишните модели Momentum True Wireless на Sennheiser съобщават за звуков и постоянен ефект на бял шум при слушане на пъпките. Дори в напълно безшумна стая не забелязах никакво раздразнение от двойката от трето поколение. Животът на батерията остава непроменен при седем часа непрекъснато слушане, а слушалките (включително калъфа) са водоустойчиви IPX4, което ги прави подходящи за рутинни упражнения.

Изглежда, че производителността на гласовите повиквания е по-напред от MTW2s и не съм получил сериозни оплаквания относно качеството на разговора или трудностите при разбирането. Въпреки това, те все още не достигат до последните отличия като LinkBuds на Sony. Всяка от слушалките може да се използва самостоятелно, докато другите се зареждат в кутията, а те също имат автоматична пауза, когато извадите едната или двете слушалки.

MTW3 се предлагат в черно, сиво или бяло.

Звукът им е детайлен, просторен и балансиран.

MTW3s не бяха напълно имунизирани срещу дребни грешки по време на моя преглед: забелязах случайно (макар и рядко) прекъсване на сигнала и гласът за състоянието/подкана понякога казваше бързо времената „изключени“ и след това „свързани“ малко след като ги изтрих . извади ги и ги сложи в ушите ми. При пускането на пазара новите водещи слушалки на Sennheiser не поддържат многоточков Bluetooth, така че можете да се свържете само с едно устройство в даден момент. Компанията заяви, че планира да добави multipoint в бъдеща актуализация на фърмуера, но както се казва в старата поговорка, трябва да купувате продукт само въз основа на това, което може да направи сега, а не за това, което може да дойде по-късно.

Ако Sennheiser Momentum True Wireless 3s Направих имат multipoint, бих ги счел за хоумран и бих препоръчал ъпгрейд за феновете на по-старите пъпки на компанията. Но дори и такива, каквито са, Sennheiser са свършили добра работа за увеличаване на стойността им, като същевременно намаляват цената на стикера. Потискането на шума е по-добро, сега получавате безжично зареждане и звукът все още е прекрасен. Въпреки че животът на батерията е същият и качеството на разговорите е просто добро, цялостният пакет е по-завладяващ от предишните първокласни усилия на Sennheiser. Те не го правят достатъчно изместване на Sony 1000XM4s като любимите ми слушалки; Ще взема по-доброто шумопотискане на Sony, накрайниците от пяна и по-топлите звукови профили. Но може би просто с това съм свикнал сега. Sennheiser е там с най-доброто качество на звука – и за $50 по-малко от последния път.

Снимка от Крис Уелч/The Verge

Add Comment