Alec Baldwin zegt dat hij van Woody Allen houdt terwijl hij een live-interview aankondigt met de controversiële regisseur

Alex Baldwin, Woody Allen

Mark Sagliocco/Getty; Samir Hussein/WireImage Alex Baldwin (L); Woody Allen

Alec Baldwin gaat live met Woody Allen op Instagram.

De 64-jarige acteur maakte zondag bekend dat hij de controversiële filmmaker, 86, dinsdag om 10:30 uur live zal ontmoeten op het socialemediaplatform.

In zijn video-aankondiging zei Baldwin – die de films maakte Alice (1990), Naar Rome met liefde (2012) en Blauwe Jasmijn (2013) met Allen – houdt een exemplaar van Allen’s boek omhoog gewichtloosheid voordat ik zei: “Ik ga een Instagram Live doen met Woody Allen, van wie ik hou.” Ik hou van je, Woody.”

Baldwin onderschrift van de post: “Laat me van tevoren zeggen dat ik GEEN BELANG heb in de oordelen en hypocriete berichten van iemand hier.

“Als je denkt dat een rechtszaak moet worden gevoerd in de vorm van een HBO-documentaire, is dat jouw probleem”, voegde hij eraan toe, eindigend met details over het opzetten van hun livesessie.

Zijn aanstaande interview komt acht jaar nadat Allens dochter Dylan Farrow gedetailleerde beschuldigingen van molestering tegen haar vader in een lang rapport New York Times opiniestuk en beweerde dat hij haar seksueel had misbruikt toen ze 7 jaar oud was.

Hoewel Allen door de jaren heen zijn onschuld heeft volgehouden, zijn de beschuldigingen van Dylan weer opgedoken te midden van de #MeToo-beweging, en het publiek heeft Allen meer dan ooit onder de loep genomen. Een recente HBO-documentaire getiteld Allen vs. Farrow vertelde de beschuldigingen van seksueel misbruik, met interviews met Dylan, die nu 36 is, en meer betrokken.

Mis geen enkel verhaal – meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste dat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot boeiende verhalen over menselijk belang.

GERELATEERD: Mira Sorvino zegt dat Woody Allen en Harvey Weinstein hun vroege carrières hebben ‘verpest’: ‘Zo moeilijk om over te praten’

Allen heeft de beschuldigingen lang ontkend, die voor het eerst aan de oppervlakte kwamen tijdens zijn explosieve splitsing van Mia Farrow in 1992. Allen werd niet aangeklaagd, hoewel een openbare aanklager in Connecticut zei dat er waarschijnlijke reden was voor strafrechtelijke vervolging.

“Het is zo absurd, en toch bleef het uitstrijkje”, zei Allen in een interview in 2020 dat in maart op Paramount+ werd gepubliceerd. “En ze houden nog steeds liever vast aan het idee dat ik Dylan heb misbruikt aan de mogelijkheid dat ik hen heb misbruikt. Niets dat ik ooit in mijn leven met Dylan heb gedaan, kan zo verkeerd worden opgevat.”

In januari 2018 noemde Baldwin kritiek op Allen over langdurige beschuldigingen van seksueel misbruik “oneerlijk en triest”. De acteur verwees ook naar de lange lijst van voormalige medewerkers die sindsdien de regisseur hebben aangeklaagd en hebben gezworen nooit meer met hem samen te werken.

“Woody Allen is forensisch onderzocht door twee staten (NY en CT) en er zijn geen aanklachten ingediend. Afstand doen van hem en zijn werk heeft ongetwijfeld een doel”, twitterde Baldwin destijds. “Maar het is oneerlijk en verdrietig voor mij. Ik heb drie keer voor WA gewerkt en het is een van de privileges van mijn carrière geweest.”

GERELATEERDE VIDEO’S: Woody Allen en Soon-Yi Previn geven nieuwe HBO-documentaire de schuld als ‘Falsehood Hatchet’

Baldwin sprak ook The Hollywood Reporter op zijn besluit om regisseurs Allen en James Toback bij te staan, ondanks de beschuldigingen tegen hen.

“Mijn neiging om mijn vrienden te willen verdedigen – die ofwel A) ik onschuldig geloofde, wat Woody is, of B) ik geen idee had wat ze deden, en ik weet nog steeds niet wat ze deden, wat Toback is – is een normale tendens”, legde hij uit.

Baldwin voegde toe: “Het is een normale neiging om je vrienden bijeen te willen krijgen totdat ze ergens voor zijn veroordeeld. Als ze worden veroordeeld voor een misdaad, zijn ze verdrietig, en dat is tragisch, maar ze hebben dat proces moeten doorlopen.”

Dylan verscheen De Drew Barrymore-show vorig jaar om haar aantijgingen te bespreken met Barrymore, die speelde in Allens film uit 1996 iedereen zegt dat ik van je hou. Barrymore, 47, legde uit dat toen ze de rol kreeg, ze “in wezen ervan overtuigd was dat ik niet naar een ander verhaal zou kijken dan wat mij werd verteld.”

“Het is gewoon zo betekenisvol omdat ik gemakkelijk kan zeggen: ‘Natuurlijk moet je niet met hem werken, hij is een idioot, hij is een monster'”, zei Barrymore in het interview. “Maar ik vind het gewoon ongelooflijk dapper en ongelooflijk genereus dat je me zou vertellen dat mijn verhaal en wat ik heb meegemaakt belangrijk genoeg was om te heroverwegen.”

Leave a Comment