Bleekmiddelvrije badkamerreiniger die werkt

Als u via onze links winkelt, kan Insider een aangesloten commissie verdienen. Leer meer.

  • TikTok is geobsedeerd door de voor en na voegtransformaties met Zep Grout Cleaner en Brightener.
  • We hebben het getest op de vloertegels in een badkamer om te zien of het echt werkt.
  • Hoewel het geen dramatische verandering bracht, was het product gemakkelijk te gebruiken en maakte het de voeg veel schoner.

Zoals met de meeste virale trends, is het leuk om te zien of ze ook echt werken. Cue Zep, een voegreiniger en bleekmiddel. Mensen beweren dat het jaren duurt om oude voegen te verwijderen, zware vlekken te verwijderen en binnen enkele minuten te werken.

Ik besloot Zep te proberen op de voeg van de porseleinen tegels in mijn badkamer. De badkamer is een paar jaar geleden gerenoveerd voordat ik er introk, dus ik gok dat het ongeveer vier jaar oud is. Ik zal beginnen met te zeggen dat het schoonmaken van de badkamer mijn minst favoriete taak is, maar het gebruik van Zep voor deze recensie heeft het een beetje draaglijker gemaakt.

Onze recensie van Zep Grout Cleaner en Brightener

Zep Grout Cleaner and Brightener is een bleekvrije voegreiniger die gemakkelijk te gebruiken is en zeer weinig schrobben vereist. Het kan worden gebruikt op witte of gekleurde voegen en is ontworpen om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Zoals vaak met typische badkamerreinigers, zijn de bleekdampen die ze afgeven tijdens gebruik extreem intens, vooral in een kleine ruimte zoals een badkamer. Niet zo met Zep.

De hele schoonmaakervaring was zoveel draaglijker zonder de geur van bleekwater die door de lucht zweefde; Zep bestaat daarentegen voornamelijk uit zoutzuur, alcohol en water. Tijdens het gebruik worden rubberen handschoenen aanbevolen. Hoewel het goed werkt op vloeren zoals porselein en keramiek, wordt het niet aanbevolen voor gebruik op marmer, terrazzo, travertijn, natuursteen of roestvrij staal.

Het aanvraagproces

Een heldere vloeistof in een fles met het label

Ik heb Zep Grout Cleaner rechtstreeks op de voeg aangebracht.

Brenna Darling/Insider


Ik gebruikte een bezem om snel mijn badkamer te vegen om stof, haar en vuil te verwijderen. Daarna heb ik Zep rechtstreeks op alle voeg gespoten, op dit moment was er geen borstel nodig. Zep raadt aan om het alleen op voeglijnen toe te passen, dus ik heb mijn best gedaan om het niet op de rest van de tegel te krijgen.

Ik zag meteen de oplossing opborrelen op de bijzonder vuile plekken, wat aangeeft dat het die hardnekkigere vlekken onmiddellijk verwijderde.

Op de tegelvloer ligt een zwarte cirkelvormige timer die op drie minuten is ingesteld.

Zep raadt aan om de reiniger drie minuten te laten zitten.

Brenna Darling/Insider


Ik laat het de aanbevolen drie minuten intrekken. Ik schrobde toen met een voegborstel, maar een gewone reinigingsborstel zou prima hebben gewerkt. Daarna veegde ik het hele product af met een papieren handdoek en eindigde met een vochtige doek om volledige verwijdering te garanderen.

Een hand houdt een zwart-witte reinigingsborstel tegen tegelvoeg.

Werk de taak af met een kleine borstel.

Brenna Darling/Insider


Wat we er leuk aan vinden

Een fles met het label

De voegen waren merkbaar schoner.

Brenna Darling/Insider


Het is waar: Zep levert snelle resultaten en is gemakkelijk te gebruiken. Het is verbazingwekkend (en een beetje gênant!) hoe vies mijn vloer eigenlijk was. Ik merkte dat mijn voeg er veel helderder en schoner uitzag.

Voeglijnen laten sneller vuil en veroudering zien dan waar dan ook in de badkamer, waardoor voegmiddel er oud uitziet, ongeacht de leeftijd, maar Zep had een grotere impact dan andere producten die ik in mijn badkamer heb gebruikt.

Bovendien heeft het product voor mij met weinig moeite goed gewerkt. Ik vind het leuk dat Zep bleekmiddelvrij is, wat het draaglijker voor mij maakte.

De nadelen

Ik hoopte op een dramatische voor en na zoals ik op TikTok zag. Wat ik kreeg was een super schone vloer met voeglijnen die een paar tinten lichter waren. Het is heel goed mogelijk dat mijn voegmiddel oorspronkelijk lichtgrijs was, en misschien laten de virale video’s een veel vuiler voegmiddel zien dan ik had.

Het enige andere nadeel is dat er een behoorlijk aantal materialen is waarop Zep niet mag worden gebruikt. Zorg ervoor dat u het etiket leest en zorg ervoor dat het veilig is om op uw vloer te gebruiken.

Het eindresultaat

Of er nu een dramatische verandering van voegkleur is of niet, Zep is zonder twijfel de beste voegreiniger die ik ooit heb gebruikt. Ik was onder de indruk van hoe gemakkelijk het te gebruiken was en hoe goed het vuil van de voeg verwijderde. Het duurde minder dan 10 minuten en ik hoefde niet eens heel hard te schrobben. Hoewel mijn voegmiddel niet volledig van kleur veranderde, zag het er aanzienlijk lichter en aanzienlijk schoner uit.

Ik raad Zep iedereen aan die een goede reiniging van hun tegelvloeren nodig heeft en voor degenen die slimmer willen werken in plaats van harder met hun wekelijkse klusjes.

Leave a Comment