‘Ik probeerde de heetste zomerhaartrend van 2022’

De zomer is officieel hier – en wat is een betere manier om het nieuwe seizoen te verwelkomen dan met een frisse “Do?

Als je op mij lijkt, roept het horen van de woorden ‘zomerhaar’ visioenen op van honingkleurige highlights, ijzige platina lokken en champagnebalayages. En, waar eer toekomt, blond is de OG-zomertint.

Er wordt echter gesuggereerd naar een nieuwe tint de Zomerkleur 2022… Koper. Kopertinten maken al meer dan een jaar furore op sociale media. Elke influencer, model en actrice lijkt op de trend te zijn gesprongen: er zijn meer dan 135 miljoen views op TikTok’s #copperhair-tag, en met de koperen haarhype-trein die geen tekenen van vertraging vertoont, zijn gemberkrullen hier om te blijven.

Het is niet alleen een sensatie op sociale media, salons hebben een toestroom van vrouwen gehad die gemberhaar wilden gebruiken voor een ritje. Cláudia Guerreiro, haarstylist met meer dan 10 jaar ervaring en designerstylist bij salon Live True London in Soho, deelt haar gedachten over waarom ze denkt dat koperkleurig haar de lucht in gaat. “De coole Scandinavische blondine is uit de mode. Het zal altijd populair blijven, net als andere tinten blond, maar nu komt koper in de schijnwerpers”, zegt ze.

“Mensen willen iets anders dan blond of brunette, en koper is uniek genoeg om interessant te zijn, maar niet zo ingrijpend als creatieve kleuren zoals felrood, roze of blauw.”

Deze inhoud wordt geïmporteerd van Instagram. Mogelijk vindt u dezelfde inhoud in een ander formaat of meer informatie op hun website.

Nu ben ik geen onbekende in het experimenteren met mijn haarkleur. Ik ben het zelf aan het verven sinds mijn vroege tienerjaren (niet aanbevolen) en heb zelfs in het rood gedobbeld in mijn middelbare schooltijd toen kersenkleurig haar een rage was. Nee kijk. Een mislukte thuisbleekklus tijdens de piek van COVID leerde me eindelijk om het aan de professionals over te laten, dus schakelde ik de expertise van Cláudia in om me te helpen mijn innerlijke Strawberry Shortcake te realiseren.

de inspiratie

Bang om meer op een echte wortel te lijken dan op Isla Fisher, ging ik de salon binnen, gewapend met een schat aan inspirerende afbeeldingen van Pinterest en Instagram. Mijn haar, weliswaar halfbruin dankzij mijn nonchalante benadering van verzorging, had al wat gember (lees: koperachtige) tonen over van mijn laatste tango met bleekmiddel. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een mix van rijk roodbruin en licht koper.

Deze inhoud wordt geïmporteerd van Instagram. Mogelijk vindt u dezelfde inhoud in een ander formaat of meer informatie op hun website.

Het proces en onderhoud

Voordat Claudia kwam werken, legde ze me uit wat ze met mijn haar zou doen en waarom. Tot mijn grote opluchting vertelde ze me dat we zonder bleekmiddel een koperkleurige look konden krijgen. Ze gaat verder met te zeggen dat bleekmiddel soms een noodzaak is, vooral met donker haar, maar het zou er niet zo natuurlijk uitzien of half zo lang meegaan. Waarom? Want “wanneer we haar oxideren, gaat de cuticula open, waardoor het haar de kleur goed opneemt, maar het net zo makkelijk weer uitspuugt.”

Om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, raadt Claudia aan om verschillende kopertinten door het haar te gebruiken om de kleurverschuivingen van natuurlijk haar na te bootsen. “Natuurlijk haar is niet één kleur”, zegt ze, “meerkleuren is de beste manier om een ​​natuurlijke look te creëren.”

Dat gezegd hebbende, knipte ze mijn haar en bracht de kleur aan. Als doe-het-zelver vroeg ik me af wat de beste manier is om thuis een vergelijkbare kleur te krijgen. Claudia’s advies? Niet. “Je moet verschillende soorten chemicaliën gebruiken, mogelijk peroxide, en als je dit thuis probeert, krijg je geen goed resultaat”, waarschuwt ze.

“Vorige kleur kan interfereren met nieuwe behandelingen, en het is nog nooit zo eenvoudig om overal kleur aan te brengen.” Dat is wat mij is verteld. En hoewel ik een zelfverklaarde haarkleurprofessional ben, kan ik zeker instaan ​​voor Claudia’s voorzichtigheid – ze knipte vakkundig het haar en bracht verschillende kleuren en ontwikkelaars aan, wat veel meer is dan ik kan zeggen voor mijn “klap erop en” Ik hoop op de beste methode.

Bekijk het of laat het. Maar als je de koperen haartrend thuis gaat proberen, dan is dit wat je moet weten (en toepassen) om het beste kappersvrije resultaat te krijgen.

Hoe je je haar thuis kunt verven

Eerst en vooral: maak van onderhoud je beste vriend. Claudia zegt dat dat ook belangrijk voor mij is, maar nog meer als ik de kleuren van de drogisterijdoos gebruik. Ze raadt specifiek het gebruik van kleurbeschermende shampoo aan, Redken’s Color Extend Magnetics-collectie, omdat de producten speciaal zijn samengesteld om het haar te beschermen tegen oxidatie en schade door water, wassen en de zon.

Ze noemt gepigmenteerde maskers ook de heilige graal van kleurbehoud. Het uitgangspunt van pigmentmaskers is eenvoudig; Het zijn voedende haarmaskers die ook het haar kleuren met semi-permanente kleuring om de kleur tussen salonafspraken op te frissen. Probeer een wasbare kleur voordat je de sprong waagt met permanente kleuring, en vermijd bleekmiddel als de pest. Dit zijn Claudia’s andere professionele tips voor het bereiken van de look thuis.

Het oordeel

Nadat ik de kleur had uitgewassen en mijn draderige uiteinden een langverwachte knipbeurt had gegeven, overhandigde Claudia me de spiegel. Eerste gedachten: ik ben verliefd. Ik speelde al een tijdje met het idee van kastanjebruin haar voordat ik de sprong waagde op Live True, en toen ik in de spiegel keek, vroeg ik me af waarom ik het niet eerder had geprobeerd. Ik was dol op mijn natuurlijke haarkleur, maar de koperen tint verwarmt mijn gezicht echt en ziet er niet verkeerd uit tussen mijn superbleke huid en sproeten.

Bij het kiezen van de kopertint, hield Claudia rekening met mijn huids- en oogkleur om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zo goed mogelijk bij mij past en mijn gelaatstrekken benadrukt. Maak je geen zorgen als je het wilt proberen, maar niet zeker weet of het bij je past. Claudia legt uit dat koper een zeer veelzijdige tint is en met zoveel variaties is er een tint die bij elke teint en oogkleur past.

zal ik het houden? Tot het uitgroeit, zeker. l liefde de kleur en zou iedereen die eraan denkt om op de trend te springen, aanmoedigen om het eens te proberen, maar… Ik ben lui als het op mijn haar aankomt en zal waarschijnlijk niet de moeite nemen om het onderhoud bij te houden. Maar voorlopig geniet ik met volle teugen van mijn leven als roodharige.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en geïmporteerd naar deze pagina om gebruikers te helpen hun e-mailadressen te verstrekken. U kunt meer informatie over deze en soortgelijke inhoud vinden op piano.io

Leave a Comment