Interview: Sword Art Online: Alicization-zanger ASCA

ASCAook gekend als Asuka Okuraheeft nummers van anime vermeld, waaronder: Lot/Apocriefen, Sword Art Online: Alicizationen Het onregelmatige op Magic High School. Ze wachtte meer dan twee jaar om haar energieke live optreden op het internationale podium te brengen, en kon eindelijk haar Amerikaanse debuut maken Anime Boston 2022. Anime Nieuws Netwerk kreeg de mogelijkheid voor een interview ASCA op de conventie over toegang krijgen tot de industrie, samenwerken met hun muzikale helden en hun favoriete anime en games.

ANN: Welke anime heeft je het meest geïnspireerd om je op anime-muziek te concentreren?

ASCA: Ik kijk al anime sinds ik heel klein was, dus degene die ik me kan herinneren zijn die Sailor Moon, Zeemeerminmelodie: Pichi-pichi toonhoogteen Super Doll Licca-chan.

Ik las dat je met je zus in een band bent opgegroeid. treden jullie nog samen op?

Ik ben geen band begonnen met mijn oudere zus, maar zij was de reden dat ik muzieklessen ging volgen en de mensen met wie ik bands begon, zaten in mijn muziekles.

Je nam deel aan de wedstrijden animeren All-Japan Anisong Grand Prix en bracht je eerste single uit toen je nog op de middelbare school zat voordat je een pauze nam van muziek om je op je studie te concentreren. Hoe was deze ervaring?

Toen ik debuteerde als middelbare scholier, was de huidige president van het bureau waar ik momenteel werk erg gefocust op het waarmaken van mijn droom. Niet alleen mijn muzikale dromen, hij wilde ook niet dat ik de ervaring van het student-zijn zou verliezen. Ik gaf niets op en had de juiste hoeveelheid steun om beide na te streven.

Niet alleen dat, toen ik op de middelbare school zat, vormde ik een band met enkele van mijn klasgenoten en die ervaring helpt me tot op de dag van vandaag nog steeds als muziekartiest.

Veel van de anime waarvoor je nummers hebt geschreven, gaan over videogames, zoals Zwaardkunst onlineof gebaseerd op videogames, zoals De wereld eindigt met jou. Ze hebben ook liedjes gemaakt voor virtual reality-games. Zijn videogames en VR een speciale interesse van jou? Heb je de laatste tijd nog iets leuks gespeeld?

Ik ben niet zo goed in videogames. Ik ben niet goed met de controller, dus ik geef het op als de besturing ook maar een beetje ingewikkeld is, maar als het gaat om het schrijven van nummers De wereld eindigt met jou animatie, Ik speelde veel van het spel voor inspiratie. Vanwege mijn problemen met controllers, geef ik de voorkeur aan games die mijn hele lichaam gebruiken Ringfit avontuur. Ik heb dit spel vaak gespeeld.

Wat is je favoriete anime waarbij je het themalied zong?

Best moeilijk! Mijn nieuwste nummer is Kimi ga Mita Yume no Monogatari Dossiers van Lord El-Meloi II. Ik heb eerder een einde voor de serie gemaakt, en aangezien dit een speciale aflevering is, heb ik een iets diepere connectie met de serie. En de show heeft een heel Europese setting, ik hou echt van de sfeer van deze serie, dus als ik één show zou moeten zeggen, zou ik deze noemen.

Hoe was het werken met? TMRevolution en Hiroyuki Sawano?

Laten we beginnen met TMRevolution. Ik heb altijd tegen hem opgekeken en zijn werk bewonderd. Al van kleins af aan was ik elke keer als ik zijn muziek hoorde zo onder de indruk dat ik, toen mij werd gevraagd naar welke muzikanten ik het meest opkeek, een vragenlijst beantwoordde. Ik was nerveus, maar toen ik hem ontmoette, was al die nervositeit zinloos.

Toen ik voor het eerst met hem begon te werken, toen ik met hem optrad in een muziek-tv-show, was Nishikawa erg gespierd, en toen ik erover nadacht om naast hem te gaan staan, dacht ik dat ik niet zo kort moest blijven. Tijdens het COVID-seizoen, terwijl ik thuis bleef, dacht ik dat ik zijn lengte wilde evenaren, dus ik oefende veel. Het beïnvloedde ook mijn muziekcarrière in het algemeen.

Toen ik klein was, hoorde ik enkele werken van Sawano omdat een Japans drama heette Iryū [Iryū – Team Medical Dragon] Mijn familie keek toe, dus het was ongelooflijk dat ik met hem mocht werken. Om te kunnen werken met iemand naar wie ik luister sinds ik een kind was, was zeer eervol; Toen ik met hem aan het nummer “Until” werkte, deed hij alle vocale richtingen en terwijl hij met mij werkte, is hij een zeer zorgeloze, relaxte persoon. “Tot” is een nummer dat ik niet zou kunnen voltooien zonder Sawano-san, dus het stelde me echt in staat om het soort muziek dat ik kan uitvoeren uit te breiden.

Zijn er muzikanten met wie je in de toekomst graag zou willen samenwerken?

Er zijn veel! Als ik er een zou geven, ben ik er echt door geobsedeerd aanval op Titan nu en er is een artiest genaamd Ai Higuchi die het slotnummer “Akuma no Ko” zingt. [for The Final Season: Part 2]. Ik ben geobsedeerd door dit nummer, ik kan er keer op keer naar luisteren en er is iets dat me er gewoon in trekt. Als ik op een dag met haar zou kunnen werken, zou ik heel blij zijn.

Is er een liedje van jou waar je het meest trots op bent?

Ik ben heel slecht in kiezen! Mijn laatste single “Kimi ga Mita Yume no Monogatari” van Lord El-Meloi II’s Case Files, [stands out because] de meeste van mijn stukken als ASCA zijn erg snelle, snelle nummers, maar voor dit nummer was het oorspronkelijk bedoeld als instrumentaal, dus kreeg ik de opdracht om dit meer als een muzikaal nummer te zingen. Omdat het zo anders was, moest ik wat ik had geleerd opzij zetten en me inbeelden dat ik deel uitmaakte van het stuk. Toen ik het voltooide project voor het eerst hoorde in de opnamestudio, moest ik een beetje huilen.

Er zijn regels in de tekst die zeggen: “Je kunt op elke leeftijd dromen.” Denkend aan mijn vijfjarig jubileum ASCAIk was toen heel blij dat ik het zong.

Hoe voelt het om na twee jaar van voornamelijk virtuele evenementen, live op conventies op te treden?

Er werd besloten dat ik in het buitenland zou optreden rond de tijd dat COVID in 2020 hoogtij vierde, dus er waren veel bittere gevoelens over het niet kunnen optreden op dat moment. Nu ik persoonlijk naar deze plaatsen kan komen en optreden voor mijn fans, vooral in het buitenland, zou dit overweldigende gevoel van vreugde groter zijn dan wat ik in 2020 zou hebben gevoeld, dus het maakte me echt trots en erg blij dat ik heb besloten om deze droom als kunstenaar na te jagen.

Leave a Comment