iPhone 14 Pro ще включва режим на винаги включен дисплей, съобщават твърденията

Предстоящият iPhone 14 Pro на Apple ще включва режим на винаги включен дисплей, точно като Apple Watch, според нов доклад.

Според съветник на Apple, новият iPhone ще може да показва малко количество информация за “бързо търсене”, преди екранът му да бъде отключен.

Подобна функция би била подобна на телефоните с Android, които все още показват основна информация – като времето и нивото на батерията – на тъмен екран, като същевременно пестят енергия.

Очаква се функцията да бъде част от iOS 16, следващата голяма мобилна операционна система на Apple, която се очаква да бъде обявена на световната конференция на разработчиците на компанията следващата седмица.

iOS 16 ще захранва новия iPhone 14, който се очаква да бъде представен от технологичния гигант тази есен.

Предстоящият iPhone 14 Pro на Apple ще включва режим на винаги включен дисплей, точно като Apple Watch, според нов доклад.  На снимката е iPhone 11 Pro

Предстоящият iPhone 14 Pro на Apple ще включва режим на винаги включен дисплей, точно като Apple Watch, според нов доклад. На снимката е iPhone 11 Pro

Слухове за iPhone 14

– Постоянен дисплей

– По-големи удари на камерата

– Изрези вместо прорез

– A16 чипсет

– 48MP сензор за камера

Новината идва от съветника на Apple Марк Гърман от Bloomberg, който пише в последния брой на своя бюлетин “Power On”.

„Казаха ми, че iOS 16 ще поддържа винаги включен заключен екран в бъдеще, което Apple първоначално планираше за миналогодишния iPhone 13“, казва Гурман в последния бюлетин.

„Това ще позволи на iPhone драстично да намали честотата на кадрите на заключения екран и да покаже информация за бързо търсене, като новите часовници на Apple.“

Подобно на Apple Watch, iPhone 14 Pro и Pro Max могат да използват нискотемпературни панели от поликристален оксид (LTPO), които са в състояние да пестят енергия при включен екран и предотвратяват консумацията на твърде много енергия на батерията.

Според Apple, Always On е включен по подразбиране на Apple Watch Series 5 и по-нови, с изключение на Apple Watch SE.

„В този режим времето винаги ще се вижда, заедно с циферблата на часовника или най-новото ви активно приложение“, казват от компанията.

Гурман прогнозира миналата година, че iPhone 13 ще има винаги включен дисплей, но това се оказа невярно.

Технологичният гигант може да се нуждае от повече време, за да разработи смартфон с LTPO панели, които решават проблема с изтощаването на батерията.

Според Apple, Always On е включен по подразбиране на Apple Watch Series 5 (на снимката) и по-късно, с изключение на Apple Watch SE

Според Apple, Always On е включен по подразбиране на Apple Watch Series 5 (на снимката) и по-късно, с изключение на Apple Watch SE

Очаква се Apple да пусне iPhone 14, следващия си флагмански телефон, през септември 2022 г. (файлова снимка)

Очаква се Apple да пусне iPhone 14, следващия си флагмански телефон, през септември 2022 г. (файлова снимка)

Ще се откаже ли най-накрая Apple от нивото?

От въвеждането си в iPhone X през 2017 г., прорезът е една от най-мразените функции на смартфона на Apple.

Неугледната черна лента помещава предните камери, но разяжда екрана и е особено досадна, когато гледате филми или играете игри.

Сега, нов теч предполага, че Apple може най-накрая да се откаже от прореза в полза на два изреза в горната част на дисплея.

Прочетете още: Apple може НАЙ-накрая да се откаже от прореза на iPhone 14

iOS 16, който носи кодовото име „Сидни“ от технологичния гигант, е описан като „доста значителен ъпгрейд“ от Гурман.

„Ще бъде пълен с промени в операционната система, включително актуализации на известия, многозадачност на iPad и приложения за съобщения и здраве“, казва той.

Точно като iPhone 13, iPhone 14 се очаква да се предлага в четири различни варианта – стандартен модел, Mini, Pro и Pro Max.

Функцията винаги включена ще бъде включена в двата най-скъпи модела iPhone 14 – Phone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max – но не и в по-евтините модели, твърди Гурман.

Очаква се iOS 16 да бъде представен на предстоящата световна конференция на разработчиците на Apple (WWDC), която ще се проведе от 6 до 10 юни.

Междувременно iPhone 14 трябва да бъде представен на 13 септември, според друг доклад от сайта iDropNews, фокусиран върху Apple.

Въпреки че Apple все още не е потвърдила или отхвърлила изтичането, датата би паснала добре на предишните пускания на iPhone, които обикновено се провеждат във вторник в средата на септември.

Според друг доклад, камерите на по-скъпите модели iPhone 14 ще се открояват както никога досега, за да разполагат с 48-мегапикселова широка камера.

iPhone 14 Pro и Pro Max – най-скъпите от моделите iPhone 14, които вероятно ще се очакват тази есен – ще имат квадратна издатина на камерата отзад с размери 1,44 инча на 1,5 инча (36,73 мм на 38,21 мм), според разкритите спецификации

iPhone 14 Pro и Pro Max – най-скъпите от моделите iPhone 14, които вероятно ще се очакват тази есен – ще имат квадратна издатина на камерата отзад с размери 1,44 инча на 1,5 инча (36,73 мм на 38,21 мм), според разкритите спецификации

iPhone 14 Pro и Pro Max ще имат квадратна издатина на камерата на гърба с размери 1,44 инча на 1,5 инча (36,73 мм на 38,21 мм), според изтекли спецификации – малко по-голяма, отколкото при iPhone 13 Pro и Pro Max.

48-мегапикселовата камера ще даде възможност за запис на 8K видео, осигурявайки значително надграждане от възможностите за запис на 4K видео.

Междувременно се носят слухове и за “iPhone 15”, въпреки че той няма да бъде пуснат на пазара до 2023 г.

iPhone 15 може да се предлага с нов кабел за зареждане

През 2012 г. Apple предизвика масова истерия сред собствениците на iPhone, като превключи оригиналния 30-пинов порт за зареждане към настоящия си порт Lightning.

Сега надежден разпространител твърди, че Apple може да се готви да промени точката на зареждане за втори път.

Анализаторът Минг-Чи Куо казва, че Apple най-накрая ще изхвърли порта Lightning за USB-C в своя iPhone от 2023 г., който ще се нарича iPhone 15.

Изтичането идва малко след като ЕС разкри плановете си да изисква всички нови смартфони – включително iPhone – да използват USB-C като стандарт.

Преди това Apple оттегли призивите за преминаване към USB-C, на фона на твърденията, че ще произведе „безпрецедентен обем електронни отпадъци“ и ще задуши иновациите.

Прочетете още

.

Add Comment