Let’s End Covid!: Ik was ter plaatse Covid patiënt nul | nieuws

Ingediend op 14 juni 2022

Op 6 maart 2020 nam ik de beslissing om naar een festival in Brooklyn te gaan. Er zijn 245 bevestigde gevallen van Covid-19 in de VS. De kans om een ​​van hen te ontmoeten was meer dan één op een miljoen.

Ik eindigde met Covid. Ik lag aan de beademing, op ECMO (extracorporale membraanoxygenatie), moest dialyse ondergaan en een medisch geïnduceerde coma. Ik lag weken in coma, had een bizar delirium en werd uiteindelijk wakker in een ander ziekenhuis, meer dan een uur verwijderd van waar ik was opgenomen.

Er zijn veel online accounts om te leren hoe de ICU-ervaring was. Laat ik deze kort samenvatten. Het is verschrikkelijk. Ik wil echter even de tijd nemen om te praten over wat het betekent om de eerste te zijn.

Het is geen eer om de eerste Covid-patiënt te zijn. Er waren toen nog geen instructies. Elke zorgverlener die ik tegenkwam, moest putten uit hun ervaring en weloverwogen behandelbeslissingen nemen, en ze waren weliswaar bang. Mijn IC-longarts pleitte voor ECMO voor mij, hoewel er wereldwijd niet veel succes mee is geboekt. In feite was ik destijds slechts een van de 50 Covid-patiënten in de wereld die het overleefden na ECMO. Ik had geluk.

Aanbieders moesten contact opnemen met andere landen om behandelingsmodaliteiten te ontdekken. Mijn behandeling was vergelijkbaar met die van een patiënt in Frankrijk. Deze patiënt kreeg het medicijn. Ik zou hetzelfde krijgen, maar mijn bloeddruk was te hoog, dus het werd uitgesteld. Ondertussen stierf deze patiënt in Frankrijk aan het medicijn. Ik heb het niet begrepen. Ik had veel geluk.

Toen ik in coma lag, lijkt alles in de wereld veranderd. Ik werd wakker met een hele nieuwe reeks normen. De woorden “14 dagen om de curve af te vlakken” zeggen mij niets. Ik heb ze “doorgeslapen”. Toen ik wakker was op de IC, heb ik veel tijd besteed om erachter te komen wat er aan de hand was. Ik bracht veel tijd alleen door. Het leek me dat de deur naar mijn kamer zelden werd geopend. Bezoek was toen niet toegestaan. Op een keer, toen ik tot bezinning kwam, zag ik de verpleegster die me net de vloer had schoongemaakt. De verpleegster dweilde de vloer om PBM te sparen. Het was een hele nieuwe wereld.

De verpleegsters praatten met elkaar terwijl ze voor mij zorgden. Hun woorden aan elkaar waren mijn kijk op de buitenwereld. Ik hoorde wat er aan de hand was. Artsen maakten maskers. Bij thuiskomst werden kleren voor de deur achtergelaten. Vervaldatums bestonden niet meer voor medische verbruiksartikelen. Ventilatoren zijn gemaakt door een autofabrikant. Er werden draagbare lijkenhuizen opgericht. Schepen werden hierheen gebracht als ziekenhuizen. Er werden ziekenhuizen gebouwd.

Na enige tijd op de IC en een afstapafdeling, vond ik eindelijk mijn weg naar een revalidatieziekenhuis. Omdat ik daar ook patiënt nul was, werd ik naar mijn eigen kamer verbannen. Ze deden de deur drie keer per dag open. ‘s Ochtends kwamen een verpleegster, een arts, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en het ontbijt allemaal tegelijk. Ik verloor 60 pond terwijl ik in coma lag. Alles wat ik wilde was ontbijt. Ik had het gevoel dat iedereen gewoon mijn kamer uit wilde. Niemand had geweldige begeleiding, maar deed wat ze moesten doen voor de veiligheid van hun toegewezen patiënten.

Toen ze naar huis werden gestuurd, waren er geen faciliteiten waar ze terecht konden voor fysiotherapie. Alles was nog gesloten. Ik had het geluk een bezoek van een verpleegster en een fysiotherapeut te hebben, wat voldoende moest zijn totdat de faciliteiten weer opengingen. Ik ben mijn leveranciers eeuwig dankbaar dat ze me meer dagen van het leven hebben gegeven, maar ik kwam er niet vrij van af. Vandaag de dag heb ik nog steeds last van een verlamd diafragma, neuropathie, PTSS en mitochondriale kaping die de immuniteit onderdrukt.

De eerste zijn brengt wat bijkomende schade met zich mee. Helaas heb ik het virus uit de eerste hand aan minstens tien mensen gegeven, waaronder mijn vrouw, vader en moeder. Een van hen stierf, mijn vader. Ik heb elke dag met deze gedachte te maken.

Over het algemeen was Patiënt Nul zijn erg nadelig. Ik was echter de eerste in de rij om een ​​geschikte psycholoog te vinden. Blijkbaar zijn er ongelooflijk lange wachtlijsten voor patiënten voor deze dienst. Ik kreeg prioriteit op de vaccinlijst. Een ander zo’n “voordeel” is dat als het op services aankomt, u vaak op de eerste plaats komt. Hopelijk ben ik een van de eersten als ze een remedie voor mitochondriale kaping ontdekken. Ik zat in de eerste klas longrevalidatie, eerst in de post-IC-kliniek en de eerste in de post-covid-kliniek. Helaas kwam dat meestal met een maar al te bekende quote: “We leren van je.”Dan Bisset is afgestudeerd aan de Universiteit van Pittsburgh, echtgenoot en vroege overlevende van de COVID-19-pandemie, die zijn ervaring wil delen om het bewustzijn van het belang van COVID-inperkingsmaatregelen te vergroten.


Houd je berichten lokaal

Toegang tot onafhankelijk, lokaal nieuws is belangrijk, vind je niet?

We werken er hard aan om gratis actueel, relevant nieuws te leveren. 100% van uw bijdrage aan NorthcentralPa.com gaat rechtstreeks naar de berichtgeving over gebiedsnieuws en evenementen.

Bedankt dat je zegt dat lokaal nieuws belangrijk is!


Leave a Comment