Metta maakt een pad vrij – Buddhistdoor Global

Welkom terug, beste lezers, bij een nieuwe maand van inkomsten metta kom van het meditatiekussen af ​​en stap het dagelijkse leven in.

In het artikel van vorige maand “metta’s Peace of Cake’, vertelde ik hoe voedsel heeft bijgedragen aan het opzetten van vrijwilligerswerk in de gemeenschap op een grote buitenboerderij die open is voor het publiek. June ontdekte dat ik weer aan het inkrimpen was om de enige vrijwilliger te zijn op een kleine boerderij die de eigenaar haar ‘bostuin’ noemt.

Hoewel ik als kind van de basisschool hield, was buiten spelen mijn favoriete moment van de dag. Ik kan me nog herinneren hoe snel ik mijn “speelgoed” aantrok om zoveel mogelijk tijd in de boomhut door te brengen. Ik heb niet veel spijt in het leven, maar als ik terug in de tijd zou kunnen gaan, zou ik op deze leeftijd graag de kans krijgen om naar een echte bosschool te gaan.

Hoewel de term nog maar een paar decennia oud is en pas officieel wordt erkend in een tiental landen, hebben verschillende filosofen en schrijvers de afgelopen 400 jaar de kiem gelegd voor alternatieve onderwijsbewegingen zoals Pestalozzi, Steiner, Montessori en Scouting. Bosscholen, zoals ze tegenwoordig worden genoemd, laten de natuur gewoon hun klaslokaal worden.

De eerste indicatie dat dit bureau al buiten de gebaande paden was, was dat mijn gastvrouw me met een elektrische auto ophaalde van het busstation. Terwijl we rustig door het platteland naar haar kleine bedrijf rolden, deelde ze wat van de geschiedenis van het gebied en hoe 12 jaar geleden, toen ze geconfronteerd werd met een leeg nest, in plaats van weg te gaan en te verkleinen, ze een bijgebouw bouwde tot een eco-huis in plaats daarvan naast de deur en gebruikte nog steeds het oorspronkelijke huis voor familie (voor bezoeken), vrijwilligers (voor hulp) en AirBnB-gasten (voor fondsen) indien nodig.

Toen we aankwamen was het liefde op het eerste gezicht en het enige dat ik stiekem kon denken toen ik de trap opkeek, omringd door vogelvoeders en tientallen vogels, was: ‘Het is VillaCulla Cottage, dus dat is wat er met Pippi Langkous gebeurde toen ze opgroeide!’

Voor het geval de naam nieuw voor je is: Pippi is de negenjarige hoofdpersoon van een serie Zweedse kinderboeken die in de jaren veertig is geschreven. Ze leefde gelukkig alleen in een bos met haar paard en aap, leefde niet volgens maatschappelijke conventies terwijl lezers uit de echte wereld de Tweede Wereldoorlog onder ogen moesten zien. Tot op de dag van vandaag blijven verhalen over deze kleine rebel die nooit deed wat werd verwacht het vierde meest vertaalde kinderboek ter wereld. Volgens haar auteur Astrid Lindgren:

Geef de kinderen liefde, meer liefde en nog meer liefde – en gezond verstand komt vanzelf.

Het zijn verrukkelijke verhalen – en daaropvolgende films – en in 1994 ontving Astrid Lindgren de Right Livelihood Award, een alternatief voor de Nobelprijs, voor “haar unieke auteurschap gewijd aan kinderrechten en respect voor hun individualiteit”. Zo’n 50 jaar later, in de bekroonde Millennium-trilogie van de Zweedse auteur Stieg Larsson, inspireerde Pippi ook een veel donkerder fictief personage, Lisbeth Salander, een computerhacker die breekt met de conventies van de samenleving: Het meisje met de drakentattoo (knop 2008), Het meisje dat met vuur speelde (Knop 2009) en Het meisje dat in het wespennest stapte (Schildpadboeken 2012).

Gedurende de volgende twee weken ontdekte ik wat me deed denken aan de ultieme zelfvoorzienende rebel – niet in de laatste plaats twee paarden en een kleine zwarte kat die graag gedragen werd als een aap!

Overal waar ik keek leek er een experiment aan de gang te zijn of iets anders, zoals een ondergrondse regenwateropvangtank van 200 liter om toiletten en wasmachines en buitenkranen van stroom te voorzien; weiden die groeien op platte daken, zoals die op de stallen; en een poging om afvalvrij te leven, hetzij door te recyclen of te composteren, of door alles om te ruilen of een nieuwe bestemming te vinden. In plaats van de druk van commerciële groei – zoals mijn eerste stage – of blootgesteld worden aan het publiek – zoals mijn tweede stage – koesterde ik me geïnspireerd en leerde ik iets nieuws, waar ik ook kwam.

Even hilarisch waren onze gesprekken tijdens de 911 – een schilderachtige Britse traditie om om 11 uur ‘s ochtends te stoppen voor thee of koffie – over manieren om dingen anders te doen, favoriete boeken, het werk van mijn gastvrouw op het gebied van duurzaamheid en haar inspanningen om Proper een leefgebied te geven voor zeldzaam bos soorten zoals hazelmuis, boommarter en kerkuil.

Misschien waren mijn twee grootste A-Ha’s het leren van niet-gravende tuintechnieken en het gebruik van zeisen.

Ja, net als Magere Hein.

Niet-graven wordt vaak niets doen of tuinieren zonder cultivatie genoemd, net zoals Pippi Langkous aan haar lot overliet om zichzelf op te voeden. Een techniek die ik leerde was om een ​​houten fruitkist te bekleden met karton, deze te bekleden met een laag gebruikte bulkcompost – die al eerder is gebruikt – en vervolgens te bedekken met verse compost gemaakt van keukenafval, geraspte takken en paardenmest en Voeg verschillende toe jonge planten en laat het gewoon ergens over ongewenst onkruid of hoog gras vallen om te verspreiden, wortel te schieten en op zijn eigen tijd en manier te gedijen. In plaats van het ongewenste op te graven, vervang het gewoon door iets is met alles wat het nodig heeft om te gedijen: ruimte, voedingsstoffen en gezelschapsplanten, in plaats van interventies zoals pesticiden, meststoffen en monoculturen.

Beheersing van de zeis ontging me echter hoe zorgvuldig ik het mes slijpde of de vegende boogbeweging oefende om lang gras voor hooi te maaien. Overal waar ik het probeerde, zag het er net zo vlekkerig uit als iemands eerste scheerbeurt, en de volgende dag zou elke wiet waarvan ik dacht dat ik het zou knippen – in plaats van gewoon plat te maken – meteen opstaan ​​​​als een van die Clown-bokszakken!

Frisse lucht en plezier en alleen het dragen van volwassen speelkleren zorgden ervoor dat ik aan het eind van een paar dagen onverwacht ontzettend verdrietig was. Terwijl ik daar zat, terwijl de emoties in me opkwamen, werd ik getroffen dat ik er geen spijt meer van had dat ik niet naar Forest School ging, maar dat ik rouwde om iets onbegrijpelijkers.

En op een dag vroeg mijn gastvrouw me het openbare pad vrij te maken dat langs haar eigendom liep. Elke dag bracht een trailer het jongvee van de buren naar de zomerweide.

Plots had het verdriet, dat ik niet precies kon benoemen, een uitlaatklep. En ik wist op magische wijze precies wat ik moest doen.

Uit kwam de grashaak – een versie met één hand van een zeis – de snoeischaar, snoeischaar, zaag, telescopische schaar, grastrimmer en nog veel meer metta. Twee dagen lang hakte ik in de overwoekerde heggen aan weerszijden van het pad om te zien hoe mijn aard was ‘getraind’ – of liever, vaak bedrogen – tijdens mijn jeugd. En toen kwam er een diepere laag naar voren van alle manieren waarop wij mensen de afgelopen jaren waren ‘getraind’ – of liever openlijk voorgelogen en gemanipuleerd.

Interessant is dat bijna iedereen die in het gebied woonde, langs me liep of reed terwijl ik aan het werk was. Ze stopten om te praten en me te bedanken voor mijn pionierswerk. Hoewel ik niet pretendeer te weten wat er nodig is om ons allemaal te brengen waar we naartoe willen vanaf hier, door genoeg toe te voegen van wat we wilden om te verdringen wat niet langer gewenst is, kunnen media leugens begraven en de natuur de ruimte, voeding en gezelschap bieden voor persoonlijke waarheid om onze scholing terug te winnen, zodat echt gezond verstand kan ontstaan?

Beste lezers, hebben jullie ooit het gezegde gehoord dat het nooit te laat is om een ​​gelukkige jeugd te hebben? Nou, misschien is het nooit te laat om de bosschool te bezoeken? In plaats van ruzie te maken over wie en wat ons in bepaalde rotzooi heeft gebracht of wie en wat we niet meer willen, kunnen we misschien composteren wat opgebruikt is en het in plaats daarvan achterlaten metta de weg vrijmaken voor wat de toekomst biedt?

Of te metta– Converteer de tekst van het Cowboy Junkies-nummer “Still Lost”:

hier metta staat aan het einde van het ingeslagen pad
(leidende lichtinspiratie)
De langzame achteruitgang
De afbrokkelende basis
de stations
En nu het kruis

Maar we zijn nog steeds verloren
wacht nu
Saaie wortels tweeling
in de gaten houden
Voor nieuwe stralende wortels

Gerelateerde functies van BDG

Elke keuze is een fout
De ziel van de bodem: een portret van Frith Farm
Wild cultiveren: het wonder van Dharma’s Garden!
Poëtische symbiose te midden van wereldwijde ontbossing
Onderwijs versus werkgelegenheid fabriek
De zaden van verlichting planten

Meer van levende metta van metamorfose

Leave a Comment