Weeb Weekly: Fullmetal Alchemist Brotherhood – BUnow

Welkom terug bij week #2 van Weeb Weekly met Carly Busfield. Vorige week besloot ik te praten over wat er op dit moment in me opkomt. Maar voor het panel van deze week wil ik het hebben over de anime waarmee ik pas een paar jaar geleden ben begonnen. Dit meesterwerk is Fullmetal Alchemist Brotherhood.

ik zal niet liegen Ik vond anime grappig en had echt mijn misvattingen. Sommige vrienden van mij besloten me echter op deze specifieke show te plaatsen tijdens mijn middelbare schoolweek. Ik was meteen verslaafd. Deze show heeft alles voor mij veranderd.

De broers Edward en Alphonse Elric zitten vast in een angstaanjagende nieuwe realiteit nadat een gruwelijk alchemie-experiment bij hen thuis misgaat. De broers probeerden hun onlangs overleden moeder weer tot leven te wekken tegen het alchemistische principe dat menselijke transmutatie verbiedt. In plaats daarvan leden ze een verschrikkelijk persoonlijk verlies: Alphonse’s lichaam stortte in en Edward verloor een been voordat hij een arm opgaf om Alphonse’s ziel gebonden te houden aan een enorm pantser waardoor hij in de fysieke wereld kon blijven.

Haar buurman Pinako Rockbell en haar kleindochter Winry komen de broers te hulp. Winry, een biomechanisch wonderkind, gebruikt “Automail”, een duurzaam, aanpasbaar metaal dat wordt gebruikt in robots en gevechtstanks, om prothetische ledematen voor Edward te maken.

Na jaren van studie beginnen de gebroeders Elric aan een missie om hun lichaam te genezen, op zoek naar de Steen der Wijzen, een krachtige diamant waarmee een alchemist de wetten van gelijke ruil kan ondermijnen. De reis van de jongens verwikkelt hen in een zich uitbreidende samenzwering die de toekomst van de wereld bedreigt, terwijl Edward uitgroeit tot een beruchte alchemist en de titel ‘Fullmetal’ verdient.

Wat is alchemie? In deze serie en manga wordt de manipulatie en transformatie van materie met behulp van natuurlijke energie alchemie genoemd.

Mijn favoriete personage uit deze anime is een personage waar ik echt om geef, Roy Mustang. Mustang is een vlammende alchemist. Zijn handgemaakte handschoenen zorgen voor de kenmerkende merkalchemie van Mustang. Wanneer Roy zijn vingers tegen elkaar wrijft, vonken de detonatorhandschoenen, die zijn geborduurd met speciale transmutatiecirkels voor vlamalchemie, waardoor Roy de zuurstofconcentratie in de lucht rond zijn doelwit regelt, waardoor de dichtheid toeneemt totdat het een ontvlambare oxidator wordt en zuurstofpaden smaller worden , waardoor hij de vlammen kan richten zoals op de foto te zien is.

Ik ben er nog niet aan toegekomen om de manga te lezen, maar dat ben ik zeker van plan. Deze serie is oorspronkelijk in een kleinere serie gepubliceerd door Fullmetal Alchemist, maar ik heb alleen Fullmetal Alchemist Brotherhood gezien. Het verschil tussen deze twee is hoe deze serie de anime nam. Zes delen van de manga werden uitgebracht bij de première in oktober 2003 van de eerste tv-serie, Fullmetal Alchemist. Precies een jaar later kwam ze tot haar conclusie met de publicatie van acht delen. Als gevolg hiervan kreeg het Fullmetal Alchemist-animatieteam van Bones slechts een deel van de laatste 27 delen van de manga om mee te werken.

Ik koos Brotherhood omdat het langer was. Deze serie was de eerste verhaallijn waar ik geen genoeg van kreeg. Ik zou me graag onderdompelen in de manga, maar op een dag zal ik dat doen.

Opmerkingen

Opmerkingen

Leave a Comment