Zomer 2022: Geweldige badpakken uit één stuk

Het is eindelijk echt warm badseizoen.

De zomer heeft het potentieel voor ontspanning en vrijheid, en zwemmen is een van de zuiverste distillaten van die dingen. Maar als je zwempak niet is zoals je wilt, concentreer je dan op je lichaam en wat het laat zien – en aan wie. In plaats van rond te rennen op de rotsen aan de oever van het meer of te spetteren in de branding, ben je meer bezig met je uiterlijk.

Als je, zoals veel mensen die ik ken, versteld staat van de overvloed aan zwemkleding en verlamd door complexe emoties en ingehouden angst, heb je misschien nog geen oplossing gevonden. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit ongebruikelijk was, maar ik bevind me elke zomer rond 4 juli in deze situatie: ik heb nog steeds iets nodig om te dragen in verschillende wateren, en ik ben irrationeel ontevreden met alle beschikbare opties. Bovendien zijn ze zo duur geworden!

Verschillende van mijn collega’s bij The Times delen deze klacht.

“Het perfecte zwempak is als de perfecte relatie: vertrouwen is essentieel”, zegt Dodai Stewart, een schrijver bij Metro. Je moet weten dat het werkt. “Er zijn dealbreakers en niet-onderhandelbare zaken: het moet vleiend zijn, voldoende spanning bieden om de buste vast te houden, en niet resulteren in rare bruine lijnen.”

Maar hoe kunnen we vertrouwen opbouwen als er meer badpakmerken zijn dan ooit in de geschiedenis, die ons allemaal meerdere keren per week op sociale media targeten met elk denkbaar ontwerp – van de kleinste driehoekjes tot volledig dekkende rash guards en UV-blokkerende coltruien uit Australië? Als je je hieraan verbindt, weet je dat hoe goed een pak er ook uitziet op het model, het misschien niet aan de fantasie voldoet als het wordt gevuld met je specifieke lichamelijkheid.

Pui-Wing Tam, adjunct-bedrijfsredacteur, betreurde het mijnenveld van online winkelen. “Zoveel winkels verkopen voornamelijk bikini’s of tankini’s met belachelijk onthullende snitten en te weinig ondersteuning dat het lijkt alsof fabrikanten denken dat de badpakdragende populatie gewoon prepuberale meisjes is.”

Als je eenmaal een pak hebt gevonden dat je leuk vindt, is het moeilijk om het weer los te laten.

“Ik ben bijna 60”, zegt Tina Jordan, adjunct-hoofdredacteur van Book Review. “Ik heb twee kinderen. Ik heb gebroken botten en ik heb het gehavende, licht klonterige lichaam om het te bewijzen. Het dragen van een badpak is voor mij geen probleem. Ik voel me goed in mijn vel.’ Maar ze heeft niets gevonden dat ze leuk vindt ter vervanging van het vormeloze pak dat ze de afgelopen vijf jaar heeft gedragen.

Emily Weinstein, redacteur van Food & Cooking, vertelde me dat haar favoriete zwempak er een was die ze droeg tijdens de zwangerschap. Hoewel ze “een van die vrouwen op het strand wilde zijn in een tweedelig pak, met een dikke buik en een beetje subversief in de zon”, kreeg ze vroeg in haar zwangerschap medicijnen die bloedstolling voorkomen, een dagelijkse injectie die haar maag zo pijn doet dat de tweedelig niet zou werken.

Na uren online te hebben doorgebracht, vond ze een Bretons gestreept tankpak met dunne bandjes dat “geen van de zoete ruches of moederlijke snitten had die destijds de vloek waren van zwangerschapsbadkleding”, zei ze. Daarin voelde ze zich onoverwinnelijk. “Ik verwacht geen kinderen meer en ik heb alle andere zwangerschapskleding weggegeven die ik lang geleden heb gehad. Maar niet dit badpak.”

We willen dat onze zwemkleding ons functioneel en misschien nog belangrijker emotioneel bevredigt. Kate Guadagnino, adjunct-digitale redacteur bij T-Magazine, zei: “Het ideaal, denk ik, is dat mijn waardering voor mijn pak – en voor mezelf daarin – opweegt tegen elk vertrouwen dat er in mijn tienerjaren zou kunnen bestaan.”

Net als Proust met zijn Madeleine zijn badpakken vaak poorten naar ons verleden. “Toen ik turnster was, reed ik over het strand in plaats van te lopen. Dat doe ik nog steeds van tijd tot tijd”, zegt Lori Leibovich, redacteur van Well. “Ik wil een badpak dat niet beweegt als ik een radslag maak.”

“Er is een foto van mij rond de leeftijd van 12 in een licht frambozenpak uit één stuk met ronde hals en spaghettibandjes”, zegt Sasha Weiss, cultuurredacteur van The New York Times Magazine. “Ik zie dit zwempak als het toppunt van een meisje zijn. Telkens als ik een zwempak koop, merk ik dat ik onbewust probeer het echte werk na te bootsen, maar het is me nooit helemaal gelukt.”

En toch gaat het vinden van een zwempak voor sommigen over spelen tegen die jeugdige herinneringen.

Voor Jeannie Choi, hoofdredacteur van Times Magazine, gaat de vraag wat ze van een zwempak verwacht terug naar iets diepers. Opgegroeid in een conservatief christelijk huishouden waar het enige “goede” type zwempak “een Speedo met een aangehechte rok” was, wil mevrouw Choi gewoon een vurig rood hoog getailleerde push-up hoofddraaier. “Hoewel mijn sociale en familiale conditionering me ertoe hebben aangezet te geloven dat het soort aandacht dat een badpak trekt, slecht is, en dat soort aandacht is waarschijnlijk het ergste verlangen dat een vrouw ooit kan hebben, is de waarheid.” op zoek naar een pak dat me verlost van mijn eigen twijfel en de honderden stemmen in mijn hoofd die zeggen: ‘Nee, niet deze, niet voor jou, nooit.’”

Met al die onmogelijke normen, emotionele bagage en pure, nostalgische verlangens in het achterhoofd, hebben we tientallen verstandige maar niet verouderde pakken uit één stuk geselecteerd die momenteel beschikbaar zijn. (Als je op zoek bent naar een bikini, veel succes.) Sommigen van hen verleggen de grenzen van de “geen rare bruine lijnen”-vereiste, sommigen neigen naar atletiek en anderen bieden maximale dekking. Beschouw dit als de basis van je zoektocht naar het platonische ideaal van deze zomerse badkleding. En als je er een vindt die je echt leuk vindt en die je je kunt veroorloven, overweeg dan om er een extra bij te kopen: je weet nooit hoe lang het duurt om dat perfecte pak weer te vinden.

Zoals mevrouw Stewart zei: “Je zou uren op het strand of in het zwembad moeten kunnen genieten van het heerlijke gevoel van gewichtloosheid en drijfvermogen zonder aan je badpak te denken.”

Prijzen weerspiegelen vermeldingen op de websites van merken op het moment van publicatie.


Leave a Comment