Advertisment

Амбър Хърд не може да плати на Джони Деп 8,35 милиона долара обезщетение, казва нейният адвокат. Какво се случва след това?

След като журито призна Амбър Хърд за виновна в клеветата на Джони Деп в неговия Вашингтон пост редакционна статия за жертва на домашно насилие, тя беше осъдена да плати милиони долари обезщетение на бившия си съпруг.

Малко след края на процеса обаче, адвокатът на г-жа Хърд се появи в сутрешни токшоу, за да каже, че клиентът й няма да може да плати 8,35 милиона долара щети наКарибски пирати звезда.

„О, не. Абсолютно не“, каза адвокат Илейн Бредехофт на въпрос от водещата Савана Гътри на днес покаже дали клиентът му може да плати голямата сума на г-н Деп.

Г-н Деп спечели делото за клевета, което заведе срещу бившата си съпруга и по трите обвинения. Той получи 10 милиона долара компенсационни разходи, свързани с пропуснати възможности за кариера, и 5 милиона долара за наказателни щети. След това съдия Пени Азкарате намали наказателните обезщетения до 350 000 долара, максимумът, разрешен в щата Вирджиния, където се проведе делото.

От своя страна на г-жа Хърд бяха присъдени 2 милиона долара обезщетение за един от трите си насрещни иска. Това му остави общо 8,35 милиона долара на г-н Деп.

Въпреки че финансовото състояние на г-жа Хърд не е ясно, г-жа Бредехофт разкри по време на заключителните речи на процеса, че нейният клиент е натрупал над 6 милиона долара съдебни разноски.

През 2016 г. 36-годишният мъж rполучи 7 милиона долара в споразумение от г-н Деп, когато двойката се разведе. По-рано тя каза, че тези средства са били предназначени да бъдат разделени поравно като дарения за Американския съюз за граждански свободи и Детската болница в Лос Анджелис.

Въпреки това, по време на процеса с високи залози, във видеодоказателства, представени от адвокатите на г-н Деп, беше разкрито, че г-жа Хърд все още не е изпълнила това обещание. Актрисата каза при кръстосан разпит, че “напълно възнамерява” да изпълни обещанието си.

„Иска ми се той да спре да ме съди, за да мога“, каза г-жа Хърд пред окръжния съд на окръг Феърфакс.

В доказателства по време на процеса беше разкрито, че актьорската кариера на г-жа Хърд е била възпрепятствана от високопоставеното дело за клевета, Newsweek докладвано.

В съчетание с изявления от интервюто на г-жа Bredehoft след присъдата, това доведе до спекулации относно способността на г-жа Хърд да плати скъпата сметка за обезщетение и, ако не може, какъв може да бъде законният й иск.

Въпреки че не спомена финансови ограничения в изявлението си след процеса, г-жа Хърд призна дълбока „тъга“ от решението на журито.

„Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо“, написа г-жа Хърд. „Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства все още не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила, влияние и влияние на бившия ми съпруг.

Потенциалните пътища, които г-жа Хърд може да предприеме, за да избегне плащането на милиони долари, не са ясни и могат да доведат до още повече съдебни разходи, според SCS.

Обжалването на присъдата е начинът, по който г-жа Хърд се опитва да избегне плащането на 8,35 милиона долара. Неговият адвокат каза наднес показват, че правният му екип преследва този вариант.

„Абсолютно“, каза г-жа Бредехофт, когато беше попитана за обаждане. — И тя има отлични причини за това.

Ако г-жа Хърд тръгне по този път, тя все още може да бъде задължена да плати гаранция за щети – плюс лихви – докато жалбата протича в съда, според CBS MoneyWatch.

Ако г-жа Хърд реши да не подава жалба и все още не може да изплати обезщетение, това може да предизвика запор на заплата – което позволява на съдия да разпореди определена сума да бъде премахната от доходите или заплатите и да бъде пренасочена към кредитор.

Съгласно законите на Вирджиния, г-н Деп ще се нуждае от съдебна заповед, преди да може да се наложи запор на заплата. Мярката има ограничения, като правилата варират в зависимост от държавата. Във Вирджиния „кредитор може да запорира по-малката от 25% от разполагаемия ви доход или сумата, с която разполагаемият ви доход надвишава 40 пъти федералната минимална работна заплата“, според легалния сайт Nolo.com.

Третият вариант е подаване на заявление за фалит по глава 11, но този път също е несигурен.

Брус Маркел, професор по право на несъстоятелността в Юридическия факултет на Northwestern Pritzker, каза Закон и престъпление че поради естеството на делото на г-жа Хърд, тя не може да бъде освободена от плащанията си чрез обявяване в несъстоятелност. Клевета се счита за умишлено непозволено увреждане, което означава, че неправомерното поведение е извършено злонамерено или умишлено.

„Това, което разделя случая на Хърд от обикновените дела за деликт, е установяването на умисъл“, каза той пред изданието. „Законът за несъстоятелността не позволява извършването на повечето умишлени престъпления (нападение, нападение и др.). Клевета се регистрира поради изискваните заключения за злонамереност или умисъл за нараняване на друг.

Последната потенциална отсрочка за г-жа Хърд е тази, върху която тя няма контрол: но вместо това трябва да бъде инициирана от г-н Деп.

Актьорът може да реши да се откаже от обезщетение или, ако г-жа Хърд реши да обжалва, да откаже сумата при преговори.

Не е ясно дали някоя от страните ще тръгне по този път. Въпреки това, г-н Деп подчерта в изявление след присъдата, че неговата „цел“ при завеждането на делото за клевета е била „да разкрие истината, какъвто и да е резултатът“.

„Да говоря истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички, които останаха непоколебими в подкрепата си за мен“, написа той в Instagram.

“Чувствам се спокоен, като знам, че най-накрая постигнах това.”

Add Comment