Advertisment

Дата на издаване, слухове, спецификации, цена и още

Ерик Земан / Android Authority

Xiaomi е добре известен като играч от среден клас, като неговите марки Redmi и Poco са хлябът и маслото на компанията по отношение на обема на доставка. Но компанията също така отдавна предлага водещи телефони и номерираната серия (бивш Mi) е нейната най-важна флагманска линия. Компанията пусна серията Xiaomi 12 на световните пазари в началото на 2022 г., но какво предлага за семейството Xiaomi 13? В момента има доста непотвърдени подробности, но ето всичко, което знаем за новата флагманска гама.

Ще има ли серия Xiaomi 13?

Профил на дисплея на Xiaomi 12

Ерик Земан / Android Authority

Xiaomi пуска семейство водещи смартфони всяка година от години, така че е почти гарантирано, че ще видим Xiaomi 13 – по-вероятно Pro вариант – през 2023 г. Xiaomi пусна и по-компактния 12X заедно с 12 и 12 Pro по-рано тази година, така че очакваме Xiaomi 13X заедно с 13 и 13 Pro.

Наистина ли ще се казва Xiaomi 13? Е, това е само предположение за сега. Но компанията вече е променила нещата. Съвсем наскоро премахна префикса „Mi“, така че Mi 11 беше заменен от Xiaomi 12. Връщайки се още по-назад, компанията пропусна името Mi 7 в полза на псевдонима Mi 8.

Кога ще бъде пуснат Xiaomi 13?

Лого на Xiaomi Mi на бяла стена

Крис Карлон / Android Authority

  • Xiaomi Mi 9 – 20 февруари 2019 г
  • Серия Xiaomi Mi 10 – 13 февруари 2020 г
  • Серия Xiaomi Mi 11 – 28 декември 2020 г
  • Xiaomi 12 серия — 28 декември 2021 г

Xiaomi не е потвърдила съществуването на серията Xiaomi 13, да не говорим за дата на пускане. Но един поглед към предишните версии на Xiaomi, видяни по-горе, ни дава представа какво да очакваме.

Сигурно е, че трябва да видим телефоните най-късно до февруари 2023 г. Но решението на компанията да пусне последните две поколения в края на декември означава, че можем да видим същото нещо да се случи с Xiaomi 13.

Изглежда, че Xiaomi 13 може да излезе на пазара в края на 2022 г., но първо в Китай.

Също така си струва да се отбележи, че датите за стартиране по-горе са предимно за Китай. Глобалните пазари може да изостанат с няколко седмици до месеци, ако това не е едновременна сделка между Китай и света. Например Xiaomi Mi 9 беше пуснат в Европа на 24 февруари 2019 г. Междувременно Xiaomi 12 кацна в Европа на 15 март.

Слух от Weibo Digital Chat Station предполага, че дори можем да видим пускане през ноември на Xiaomi 13. Това ще бъде много по-рано от преди, вероятно след пускането на Snapdragon 8 Gen 2, което също се случва през ноември.

Какви функции и спецификации ще има серията Xiaomi 13?

xiaomi mi 11 в ръка

Зариф Али / Android Authority

Ето какво знаем за семейството Xiaomi 13 досега въз основа на изтичане на информация и обосновани предположения.

Дизайн

Не сме виждали много надеждни течове относно дизайна на серията Xiaomi 13. Може би най-забележителното изтичане досега идва от TechGoing изход. Публикацията получи очевиден рендер на Xiaomi 13 Pro. Очевидно това не е стандартният модел, но ни дава възможна представа за това как може да изглежда стандартният модел. Вижте изображението по-долу.

Xiaomi 13 Pro TechGoing

Спецификации и функции

Може би най-очевидната характеристика, която очакваме, е процесорът Snapdragon 8 Gen 2, тъй като водещите телефони на Xiaomi обикновено са сред първите, които приемат новия висок клас Snapdragon силикон.

Съобщава се, че Leaker Digital Chat Station твърди, че ванилията Xiaomi 13 ще получи QHD+ резолюция и LTPO OLED дисплей. Стандартният Xiaomi 12 пропусна тази функция, докато Xiaomi Mi 11 наистина получи QHD+ дисплей. Така че всеки може да познае в този момент.

Snapdragon 8 Gen 2 SoC изглежда като безмозък за Xiaomi 13.

Все още няма информация за капацитета на батерията за двата телефона, но списъкът със сертификати очевидно показва скорости на кабелно зареждане от 67 W за стандартния модел. Това би било в съответствие с текущия ванилов флагман. Честно казано, ние сме доволни от тази мощност, ако това означава, че Xiaomi може да осигури отлично здраве на батерията, докато се зарежда при тези скорости. Междувременно списък със сертификати за модела Pro показва скорости на зареждане от 120 W, в съответствие с Xiaomi 12 Pro.

Все още не сме сигурни за всички спецификации, свързани с камерата, но изглежда очевидно, че серията Xiaomi 13 ще предлага марка Leica. Въпреки това, съветниците на Weibo посочиха едноинчова основна камера, която вероятно ще се приземи на модела Pro.

Най-новите ванилови флагмани на Xiaomi не предлагат телефото обектив, но се надяваме, че това ще се промени този път. Моделът Pro обаче обикновено предлага телефото обектив, така че е логично да видим тази опция на 13 Pro.

Каква ще бъде цената на Xiaomi 13?

Xiaomi Mi 10 Pro долна половина отзад
  • Xiaomi Mi 10 -Rs. 49 999 / €799 / £699
  • Xiaomi Mi 11 — €749 / £749
  • Xiaomi 12 — €799 / £749
  • Xiaomi 12 Pro — 999 евро / 1049 британски лири

Все още няма информация за цените, но можем да спекулираме въз основа на цените на предишните водещи телефони на Xiaomi. Xiaomi 12 получи увеличение на цените с €50 в Европа в сравнение с Mi 11, докато цените в Обединеното кралство останаха същите. Въпреки това, Xiaomi Mi 10 всъщност беше с £50 по-евтин от Mi 11 в Обединеното кралство, но с €50 по-скъп в Европа. Междувременно Xiaomi 12 Pro издигна серията до много по-висока ценова група.

Както и да е, логично е, че ще видим подобни цени за серията Xiaomi 13. Можем ли дори да видим спад на цените с новите телефони? Е, не бихме заложили на това, но се надяваме, че агресивното ценообразуване на Google с неговата серия Pixel ще стимулира също толкова агресивни отстъпки от OEM производители като Xiaomi.

Xiaomi 13: какво искаме да видим

Флагманската серия Xiaomi Mi става все по-силна през годините. Започна като достъпна флагманска гама, но оттогава се превърна във вашата типична серия от висок клас, изправяйки се срещу Apple, Google и Samsung.

Xiaomi 13 и 13 Pro вероятно ще продължат там, където стандартната серия Xiaomi 12 спря в началото на 2022 г. Но ето как китайската марка може да достави по-добър продукт.

Водоустойчивост

Xiaomi Mi 11 лице срещу тухла

Ерик Земан / Android Authority

Един от най-разочароващите пропуски за чифта Xiaomi 12 беше липсата на водоустойчивост. Това е голямо отклонение от конкурентните водещи телефони, които предлагат IP67 или IP68 оценки за пълна водоустойчивост.

Наистина искаме да видим Xiaomi да донесе това в бъдещата си водеща версия тогава. И компанията не може лесно да извади OnePlus и да твърди, че IP оценките са много скъпи, докато дори по-евтини устройства като Pixel 7 предлагат високо ниво на защита от нарушители.

Подобрете възможностите за мащабиране

Едър план на модула на камерата Xiaomi 12 Pro

Ерик Земан / Android Authority

Ванилните Mi 10, Mi 11 и Xiaomi 12 нямат телеобективи, въпреки че Mi 9, Mi 8 и Mi 6 ги имат. Xiaomi 12 Pro имаше телефото обектив, но беше ограничен до мизерното 2x оптично увеличение.

Надяваме се да видим китайския производител да обърне тази тенденция и да предложи телефото обектив на Xiaomi 13, за да предложи по-добро качество на увеличението. Но ако Xiaomi реши да не използва телеобектив, се надяваме, че компанията предлага първокласни алгоритми за изображения за близко разстояние. Междувременно бихме искали да видим по-впечатляващо телеувеличение на модела Pro.

По-конкурентна цена

Xiaomi Mi 10 в ръка

Основната гама Mi на Xiaomi някога бяха достъпни водещи телефони в най-добрия смисъл на думата, предлагащи отлична стойност за парите. Но играта се промени през последните години и утвърдени играчи (Google, Samsung) и други китайски марки (OnePlus, Realme) вероятно предлагат по-добра стойност за парите си в наши дни.

Просто погледнете стартовата цена на Xiaomi 12 в Европа, която е €799 (~$805). Той е със 150 евро по-скъп от Pixel 7 на пазара. Иска ни се Xiaomi 13 да може да се конкурира с Google и Samsung, предлагайки много по-конкурентна цена.

Add Comment