Ето какво уби Google през 2022 г

Google е известен с това, че убива любими проекти. Той трябва да благодари на Google Reader за тази репутация, който беше любимият RSS четец на много хора преди всички тези години, докато компанията не го унищожи от нищото. Google продължи да изоставя други обичани проекти, като иновативния си Gmail клиент Inbox или социалната си мрежа Google Plus, която привлече малко, но лоялни последователи през годините. През 2022 г. бизнесът продължи, убивайки куп известни услуги и няколко по-малко известни услуги, точно както миналата година.

ANDROIDPOLICE ВИДЕО НА ДЕНЯ

Вероятно бихте си помислили, че Stadia трябва да е хедлайнерът в този списък, но технически услугата все още е активна до 18 януари 2023 г. Разбира се, вече не можете да се регистрирате за платформата за стрийминг на игри и не можете да получавате нови игри, но все още можете да се насладите на няколко допълнителни рунда с игрите, които вече притежавате.

Като се отървете от това, не забравяйте да проверите списъка, който натрупахме, или се насочете към известния уебсайт Killed by Google, който ви дава изчерпателен преглед на всички 280 услуги, записани от него, които са били убити по време на съществуването на Google.


31 декември: YouTube Originals

2016-2022 г

YouTube Originals е най-новият проект на Google, преустановен през 2022 г. Може дори да не повлияе толкова много на вас или вашето изживяване в YouTube, тъй като YouTube Originals беше по-скоро студио, предназначено да вземе Netflix, който беше създаден през 2016 г., начело с оригиналите никога уловени. с гледаемостта в YouTube и със сигурност не помогна фактът, че повечето предавания бяха зад платената стена на YouTube Premium, преди наистина да стане популярен. YouTube Originals беше в носителя на живо от дълго време и частично беше продаден на конкуренти. И през 2022 г. те най-накрая излизат от мизерията си.

19 декември: Threadit

2021-2022 г

Може би никога не сте чували за Threadit, краткотрайната услуга за асинхронно видео сътрудничество на Google. Проектът Area 120 беше създаден с оглед на дистанционната работа, когато всички се прехвърлиха към работа от вкъщи по време на пандемията, и той се опита да обедини най-доброто от видеоконференциите и съобщенията в едно. Вместо да се налага да планират срещи, колегите могат просто да изпращат видеоклипове един на друг и да отговарят, когато имат време. След спирането екипът на Area 120 зад услугата преминава към екипа на Google Meet.

1 декември: Duplex в мрежата

2019-2022 г

Не се притеснявайте, стандартната услуга Duplex, предоставяна от Google Assistant, не отива никъде. Винаги можете да помолите Google Assistant да направи резервации вместо вас, вместо сами да се обаждате на места. Само Duplex за уеб приключи през 2022 г. Причината тук е ясна: Duplex в мрежата беше просто малко по-красива версия на опциите за автоматично попълване на Google Chrome, позволяваща резервиране на билети и резервации на няколко избрани сайта със специален. Интерфейс и работен процес на Google Assistant.

30 ноември: Hangouts

2013-2022 г

Ще ви бъде простено, ако смятате, че Hangouts отдавна е мъртъв, но услугата за съобщения между различни устройства и видео чат останаха живи за известно време. Услугата по същество е предшественик на Google Chat и Meet и беше на път да излезе преди тези две дори да се появят. Той трябваше да бъде заменен от Allo и Duo, услуги, които и двете го преживяха като зомби. Година преди 10-ата си годишнина, Google Hangouts беше напълно прекратен от 30 ноември 2022 г. и сега е заменен от Google Chat.

Можем само да се чудим къде би бил Google днес, ако се придържаше към Hangouts и го направи подходящата услуга за чат, каквато винаги е трябвало да бъде. Със сигурност няма да се бори с Apple за RCS съвместимост, най-новата технология, която Google реши да защитава.

1 ноември: Google Surveys

2012-2022 г

Да поговорим за бизнеса: Google Surveys беше бизнес-фокусиран продукт на Google, който позволяваше на фирмите да провеждат пазарни проучвания. Някои от тези проучвания дори се появиха в приложението Google Rewards, което според Google е тук, за да остане. Компаниите обаче ще трябва да потърсят другаде, за да направят своите пазарни проучвания в бъдеще.

9 август: YouTube Go

2017-2022 г

Android Go е алтернативата на Google с ниска консумация на енергия за базови телефони. Компанията предлага и няколко специализирани приложения, за които се предполага, че консумират по-малко ресурси, и YouTube Go беше едно от тях. Google обаче бавно се отдалечава от този подход и иска да направи своите основни приложения по-малко енергоемки и по-адаптивни към устройства от нисък клас. Ето защо YouTube Go трябва да върви по пътя на додото. То е заменено от пълното приложение YouTube.

31 юли: Приложение Google My Business

2018-2022 г

Приложението Google My Business беше удобен инструмент за собствениците на магазини и фирми да управляват своите данни в услугите на Google. Google обаче реши, че Google Карти и Google Търсене са също толкова добри, колкото и едно централизирано място за управление на нещата, така че сега компанията пренасочва собствениците на фирми към Карти и Търсене, за да актуализират работното си време, отваряне, данни за контакт и т.н.

30 юни: Приложения за Chrome

2010-2022 г

Много преди уеб приложенията да станат толкова мощни, колкото са днес, Google предлага приложения за Chrome. Това бяха услуги от тип разширения, които имаха допълнителни правомощия над уебсайтове, като например офлайн възможности. С течение на времето класическите уебсайтове придобиха популярност и функционалност в сравнение с приложенията на Chrome. Затова Google реши, че е време да прекрати приложенията на Chrome през 2022 г.

21 юни: Android Auto за телефони

2016-2022 г

Когато Android Auto стартира за първи път през 2014 г., той беше достъпен само за избрани автомобили със съвместими главни устройства. През 2016 г. Google също представи този оптимизиран за шофиране дисплей на телефони с Android, който помага на водачите да останат по-концентрирани, когато използват телефона си за навигация, аудио забавление и др. Компанията обаче бързо изясни, че това е заобиколно решение и след дълги агонизиращи години на поддържане на услугата полумъртва, тя най-накрая беше затворена напълно през 2022 г. Няма заместител. пълноправен обаче, като Google Assistant Driving Mode също е на път да излезе, като вместо това Google го интегрира в своята услуга Maps.

1 юни: Дуо

*2016 г

Duo вероятно не е мъртъв, защото живее в Google Meet. Вече можете да използвате приложението или уебсайта на Google Meet, за да се обаждате на приятели и семейство със същите ефекти и криптиране от край до край, които познавате от Meet. В този смисъл сгъването на Duo в Meet е по-скоро промяна на марката, отколкото спиране. Това също е един от най-добрите преходи, като Google отделя време да промени иконата на приложението на началния ви екран и да обясни промяната в приложението. Google често предлага един и същ продукт с различен имидж на марката, тази промяна просто има смисъл.

13 април: моментна снимка на Google Assistant

2018-2022 г

Спомняте ли си Google Now? Преди години, когато сте използвали Асистента, ще получите общ преглед на полезна информация с един поглед, като времето, текущите условия на шофиране, подходящо проследяване на пакети и др. Google прекрати това полезно, но безвъзмездно изживяване за емисията Discover и оттогава не се е върнало напълно. Най-близкото, до което стигнахме, беше Google Assistant Snapshot, но беше доста трудно за откриване и очевидно хората не го използват достатъчно. Следователно той вече не съществува и беше затворен през април 2022 г.

17 февруари: камеи в Google

2018-2022 г

Знаете ли, че знаменитостите могат да изпращат видео съобщения в Google Търсене, за да отговорят на често задавани въпроси за тях? Е, сега не могат. Google Cameos трябваше да ви даде по-лично изживяване при търсене, когато търсите любимите си звезди, но нито знаменитостите, нито потребителите изглеждаха твърде заинтересовани от услугата. По този начин Google премахна Cameos през февруари 2022 г.

Stadia напуска през януари 2023 г

Както споменахме по-рано, Google обяви, че ще затвори своята услуга за стрийминг на игри Stadia в началото на 2023 г., което ще бъде следващото голямо съкращаване за компанията. Очаквайте нашето отразяване в началото на следващата година и ще се върнем с друг епизод на Google Graveyard следващата година по това време.

Add Comment