Сбогом на преяждане с гледане: Netflix, други връщат рекламни паузи през следващите седмици – Национално

Канадските потребители на Netflix ще видят нова опция за абонамент от вторник, която струва по-малко, но идва с уловка: рекламни паузи, вмъкнати в любимите им предавания.

След години на непрекъснато гледане, най-голямата услуга за стрийминг в света отстъпва място на дума от своите спонсори. И тъй като инфлацията продължава да притиска потребителите, предложението за по-евтин пакет Netflix може да звучи привлекателно за някои.

Netflix не е единственият, който вярва, че комерсиалната телевизия се завръща с пълна сила.

Прочетете още:

Все повече канадци се сбогуват с абонаментите за стрийминг, тъй като разходите за живот скочат: проучване

Няколко безплатни услуги за стрийминг, поддържани от реклами, ще стартират в Канада през следващите седмици, всички базирани на бизнес модел, който се докосва до мултимилиардната рекламна индустрия на страната за финансиране и придобиване на програми.

Историята продължава под обявата

Анализаторите казват, че заедно платформите могат да променят начина, по който гледаме и плащаме телевизия. Все повече зрители се оплакват, че разходите за стрийминг са скочили близо до нивото на старите им сметки за кабел, което кара всяка услуга да преразгледа своя бизнес модел.

„Потребителите са изправени пред повече възможности за избор, повече платформи и вземат по-обмислени решения за това кои стрийминг услуги да запазят и кои да отменят“, каза Джъстин Кригер, старши технологичен анализатор и медии в консултантската фирма RSM Canada.


Кликнете, за да пуснете видеоклипа:


Една катастрофална седмица за Netflix създава опасения за бъдещето на стрийминга


Сред новодошлите, Pluto TV дебютира на 1 декември с повече от 100 безплатни телевизионни, филмови и спортни канала, предаващи се „на живо“ онлайн на платформа, която имитира изживяването от сърфиране в каналите, заедно с рекламите.

Горе-долу по същото време CBC ще представи обновен канал за безплатни стрийминг новини, който ще бъде достъпен на CBC Gem и няколко други платформи за стрийминг. Водеща програма, водена от Андрю Чанг от “The National”, ще бъде основната атракция с реклами, разпръснати през целия ден.

Историята продължава под обявата

Южно от границата Disney Plus пуска опция, поддържана от реклами, по-късно тази година, като някои наблюдатели от индустрията прогнозират, че скоро след това ще пусне същия модел в Канада. Рекламното ниво ще бъде въведено на цената на съществуващата услуга без реклами на Disney. Абонатите, които искат да премахнат рекламите, ще трябва да платят премия.

Всяка услуга има свои собствени причини да влезе в рекламния бизнес.

Прочетете още:

Netflix се възстановява от спада на абонатите, планира да спечели рекламна опция

За Netflix и Disney ключов двигател е ръстът на приходите, тъй като разходите за програмиране рязко растат, а конкурентите примамват абонати.

Междувременно безплатните услуги за стрийминг използват приходите от реклами, за да финансират набор от оригинални и лицензирани програми, оказвайки невероятен натиск върху Netflix да запази лидерската си позиция с вълнуващи нови филми и предавания.

По-рано тази година, след като многократно обеща никога да не се занимава с реклама, Netflix промени позицията си, като обяви, че ще пусне реклама на ниво абонат на големи международни пазари.

Историята продължава под обявата

В Канада планът „основен с реклами“ струва $5,99 на месец _ по-малко от плановете без реклами, които започват от $9,99 и достигат $20,99 на месец.

В замяна на спестяванията Netflix казва, че абонатите ще получават средно четири до пет минути реклами на час, които се излъчват преди и по време на техните телевизионни предавания и филми.

Качеството на видеото в рекламния план на Netflix надхвърля 720p, оставяйки поточно предаване с пълна висока разделителна способност при 1080p и 4K за първокласни абонати. Зрителите също няма да могат да изтеглят заглавия на устройствата си и нищо в библиотеката на услугата няма да е достъпно.

Тези ограничения ще навредят на привлекателността на много фенове на Netflix, предположи Карми Леви, технологичен анализатор, базиран в Лондон, Онтарио.

Той каза, че канадците са продали идеята за Netflix без реклами преди десетилетие, карайки други участници на пазара да подражават на техния подход с подобни модели.

Това е различно от САЩ, където Peacock, Paramount Plus и HBO Max предлагат по-евтини рекламни нива като опция за абонамент, докато Crackle и Freevee на Amazon са сред най-добрите играчи на безплатни платформи, финансирани от реклама.

„Канадците нямат това наследство от опит и следователно може да са по-устойчиви на това как Netflix въвежда тази услуга“, каза той.

Историята продължава под обявата

„Ще отнеме време на Netflix и други да образоват канадците за предимствата на плащането по-малко за услуга за стрийминг и получаването на реклами в замяна.

Kaan Yigit, технологичен анализатор в Solutions Research Group, каза, че проучване, проведено от неговата компания по-рано тази година, установи, че зрителите в САЩ вече са възприели опции за абонамент, поддържан от реклами.

Около 40% от абонатите на HBO Max са се регистрирали за по-евтиното рекламно ниво, каза той, докато средно 58% от абонатите са използвали по-евтините версии на Paramount Plus и Peacock.

Той изчислява, че скромните 20% от канадските абонати на Netflix ще се присъединят към рекламното ниво през следващите 12 до 18 месеца.

Въпреки това, първоначалните регистрационни номера на Netflix няма да са най-добрият индикатор за дългосрочния успех на рекламния модел, предположи Леви.

Историята продължава под обявата

Абонатите, които са подписали споразумение, могат да бъдат изключени, ако паузите за реклами станат толкова дълги, колкото са на мрежови телевизионни канали, които обикновено излъчват 20 минути реклами на час.

„Дяволът винаги е в детайлите, когато доставчик на стрийминг въведе ниво, базирано на реклами“, каза Леви.

„Това, което има най-голямо значение, е колко натрапчиво е това рекламно представяне за цялостното изживяване при гледане. И ако е натрапчиво до степента, в която потребителите отдавна се оплакват от традиционните телевизионни реклами, това може да се окаже неуспешно за Netflix.

Докато тези сложности не се осъществят, рекламните агенции казват, че техните клиенти са слюноотделящи при перспективата за нови инвестиционни възможности на канадския пазар.

„Това, което виждаме, е много първоначално вълнение и въпроси по-специално около Netflix“, каза Мариса Кристиано, мениджър на акаунти в Cossette, която казва, че „проучва“ закупуването на реклами при обслужване с някои клиенти.

Историята продължава под обявата

„Те са свършили наистина добра работа в създаването на… типа съдържание, с което марките наистина искат да си партнират.“

Чери Хил, старши вицепрезидент по медиите в маркетинговата фирма Society, Etc., каза, че очаква рекламите на Netflix да бъдат насочени към купувачи, които „съзнават бюджета си“, със силен акцент върху маркови стоки, потребителски стоки, домакински стоки и производители на автомобили.

Тя не очаква голяма възвръщаемост от зрителите, най-вече защото Netflix го прави предложение за включване.

„Ако решите да имате рекламите, това няма да остави отрицателно изживяване“, каза тя.

„Те предоставят опция и управляват очакванията.“

.

Add Comment