Селекции за Кемптън и Уедърби в деня на бокса

Бен Линфут ви превежда през един брилянтен Boxing Day по ITV с четирима първокурсници в Kempton, включително Ladbrokes King George VI Chase.ГОШЕН – 12:45 Кемптън

Безплодният декември за качествени състезания със скок в Англия означава, че апетитът за феерията на Boxing Day е огромен и поне замразеният клас 1 Ladbrokes Long Walk Hurdle на Ascot е спасен – което означава четири класа 1 на картата на Boxing Day на ITV от Кемптън.

То е Champ срещу Paisley Park пети ининг тук и двойката ветерани са поставили стандарта, но справедлив, и преминаването към писта, насърчаваща скоростта като Кемптън, оставя и двамата уязвими за по-млади, по-бързи крака.

Това може да насочи нещата в полза на ГОЧЕН, който има своите странности, но отдавна изглежда способен да спечели и оценка 1, и този набор от обстоятелства може просто да е средата, в която той процъфтява.

Той трябва да докаже, че остава, но не мисля, че пътуването ще бъде проблем за него, ако влезе в добър ритъм и по-лесното темпо може да го накара да преодолява препятствията по-плавно – което може да е ключово за попадението.

McFABULOUS – 1.20 Кемптън

Говорейки за ритъм, МакФЕБАЛНО изглежда в добра позиция за удар в преследването на Ladbrokes Novice Kauto Star Year 1 за Paul Nicholls и Harry Cobden.

Осемгодишното момче беше изключително впечатляващо при препятствията при единственото си предишно посещение в Кемптън и направи плавен преход към оградите, поне откакто беше отстранен за своя дебют във фехтовката, скачайки много добре по пътя към победата в Джон Франком. в Нюбъри последния път.

Той не беше прост проект за Nicholls, но Maestro Ditcheat се наслаждава на кон като този и бузите изглеждат като малко, но жизненоважно парче от пъзела, който сега го вижда да разцъфти в много способен начинаещ ловец.

Тази форма на Нюбъри определя стандарта за фехтовка тук и той може да стане рекорден шести победител за двора на Никълс в надпреварата, кръстена на неговата легенда за крал Джордж.

SHAN BLUE – 1.35 Wetherby

В Уедърби това е пламтящо подновяване на преследването с хендикап на William Hill Rowland Meyrick, но Дан Скелтън има асо в ръкава си под формата на вероятен фаворит. СИН ШАН.

Този кон имаше преследването на Чарли Хол през 2021 г. на тази писта на негова милост, когато мили изчистиха при падане три и оттогава той имаше само двете състезания.

Единият беше в горещо преследване с хендикап в Aintree на Grand National срещата, където се представи добре на второ място (той удари Сам Браун в точка) и със знака си на 148 той не е чудно, че Skelton си е набелязал завръщане в Wetherby за изкупуване .

Конят му има страхотен рекорд и той най-накрая може да получи някаква компенсация за това нещастие от Чарли Хол.

CONSTITUTIONAL HILL – 1,55 Кемптън

Коледно лакомство в коледното препятствие от клас 1 на Ladbrokes, както виждаме ХЪЛМА КОНСТИТУЦИЯ последната стъпка по пътя към Champion Hurdle и няма спор срещу това, предвид това, което видяхме в Fighting Fifth.

Това беше най-доброто представяне на препятствия, виждано от много години и очевидно има всичко – включително 12 паунда в ръка от най-близкия си съперник и конюшня, Spooky, дори след като се вземе предвид разпределението на неговите 7 паунда кобили.

Ако той е близо до формата, в която беше в Нюкасъл, те няма да видят накъде ще върви тук и може да има шествие в Кемптън.

Staggering, двукратен победител в това състезание, може да е най-добрата от останалите, но изглежда, че тя може да намали размера на загубата до 12 дължини от Gosforth Park, задача, която няма да е лесна тук.

ROYAL MAYSHALL – 2.30 Кемптън

Венеция Уилямс държи ключа към Ladbrokes King George VI Chase, но може би си струва да подкрепите втория й низ КРАЛСКО МАЙДУТСТВО да предизвика катаклизъм в кулминацията на Коледа.

Лесно е да се разбере защо стабилният му партньор L’Homme Presse намери пътя си към върха на пазара, тъй като натрупа впечатляваща автобиография като начинаещ и като че ли се е подобрил още повече, като носи най-високата тежест до победа в повторното преследване на Нюкасъл с отметка 164.

Има и потенциал за още, но целият сок е изцеден от цената му при 15/8 и има само един недостатък, че той няма да се размине с този бизнес, ако се приспособи наляво към оградите му.

Може би трябва да е левичар, за да бъде в най-добрия си вид, но поне присъствието му на върха на залозите ни издига на Royale Pagaille на 16s, защото има повече от полъх на синдром на втората струна, включен в тези завишени цени .

20-милиметровият дъжд в петък и заплахата от силни дъждове са абсолютно важни за късмета на този кон, но изглежда, че той е прав и в такъв сценарий той е огромен играч.

Той има безупречен рекорд в последните си четири старта на мек или тежък терен, включително две победи на Питър Марш в Хейдок, които му дават толкова добри шансове за форма, колкото всеки друг на терена при вероятните условия.

Добавете към това победа за лов на хендикап на онази среща в Кемптън през 2020 г., където той лесно представляваше няколко специалисти по игрище, и супер свеж рекорд – който превръща 263-дневното му отсъствие в положително – и неговият случай става убедителен. В сила.

С Чарли Дойч в L’Homme Presse, Уилямс се обърна към Том Скудамор, който спечели крал Джордж в Thistlecrack през 2016 г.

Той има подреден рекорд за Уилямс (8/41 20%) с една от онези победи на борда на Royale Pagaille, когато се включи в състезанието в Питър Марш през 2021 г., може би най-доброто представяне в кариерата на коня.

С нищо друго атрактивно в коефициентите на състезанията на ITV Boxing Day и със стискане на палци поне осем от деветте се държат здраво, необходим е сърдечен залог във всяка посока.

Преглед, публикуван в 13:00 GMT на 24/12/2022


Още от Sporting Life

по-безопасна игра

Ние се ангажираме да поддържаме по-безопасни игри. Препоръчваните залози се препоръчват за тези над 18 години и ние силно препоръчваме на читателите да залагат само това, което могат да си позволят да загубят.

Ако сте загрижени за вашия хазарт, моля, обадете се на Националната линия за помощ за хазарта / GamCare на 0808 8020 133.

Можете да намерите помощ и допълнителна информация на begambleaware.org и gamingtherapy.org.

Add Comment