Advertisment

Скандал с кампанията на Balenciaga: Брандът съди заради изявление на Ким Кардашиян за детска реклама

Balenciaga под обстрел заради „страшни“ реклами на деца с „обвързани тоалети“

Balenciaga публикува изявление, в което “категорично осъжда” злоупотребата с деца, като същевременно обръща внимание на последиците от своите противоречиви рекламни кампании, включващи деца.

В понеделник модната къща сподели ново изявление в Instagram, в което каза, че „би искала да отговори на противоречията около последните ни рекламни кампании“.

Balenciaga се сблъска с широко разпространена реакция заради две скорошни рекламни кампании, включващи деца. Една от рекламите, кампанията за раздаване на подаръци на дизайнера, включваше деца, позиращи с плюшени чанти на марката, за които критиците казаха, че изглеждат носещи аксесоари, вдъхновени от BDSM и робство.

Втората прегледана реклама е кампанията на Balenciaga за пролетта на 2023 г., за използването на разпечатка на решение на Върховния съд относно детската порнография.

В публикацията дизайнерската марка написа: „Остро осъждаме насилието над деца; никога не сме възнамерявали да го включим в нашия разказ.

„Въпросните две отделни рекламни кампании отразяват поредица от сериозни грешки, за които Balenciaga поема отговорност.“

Очаквайте най-новите актуализации.

1669749316

Въпреки че известни личности и видни личности се обявиха против Balenciaga в светлината на противоречивите кампании, не всеки, който работи с марката, се обяви против луксозния дизайнер.

Никол Кидман, която участва в кампанията на марката за пролетта на 2023 г., запази мълчание сред реакцията, което накара феновете да й се обадят, за да говори срещу Balenciaga.

Можете да прочетете повече за реакциите по-долу.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 19:15 ч.

1669746621

Галимберти, който има 20-годишен опит като документален фотограф, също се страхува от въздействието, което реакцията ще има върху кариерата му, тъй като той изчислява, че вече е загубил 10 000 долара заплата след спора с Balenciaga, според WWD.

Снимките на Balenciaga отбелязаха първото й назначение в модната индустрия.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 18:30 ч.

1669744821

В същото интервю за WWD, миланската компания National Geographic Фотографът каза, че е обвинен за спора и е затрупан със съобщения от хора, бесни от участието му.

Според Галимберти, който изрази загриженост за личната си безопасност, “90%” от съобщенията идват от лица в Съединените щати. „За щастие живея в Италия, а не в Съединените щати“, каза той и добави, че е получил съобщения, в които го наричат ​​„болен перверзник“.

Въпреки че Галимберти засне кампанията Gift Collection, включваща деца, позиращи с мечки Balenciaga, облечени в аксесоари, вдъхновени от BDSM, той не участва в кампанията за пролетта на 2023 г., която беше фотографирана от Джошуа Брайт, докато рекламните изображения на кампанията бяха заснети от Крис Маджио.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 18:00 ч.

1669742928

Фотографът Габриеле Галимберти, който засне кампанията Gift Collection, включваща деца, позиращи с плюшени мечета, също разкритикува марката, като каза, че Balenciaga е чакала твърде дълго, за да изясни, че кампанията е отделна от тази, която включва документи на Върховния съд, свързани с детска порнография.

„Бяха две различни кампании, двама различни фотографи. Документите на Върховния съд не бяха в кампанията с децата“, каза Галимберти в интервю за WWD в понеделник.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 17:28 ч.

1669741573

Тъй като възмущението срещу кампаниите продължава, мнозина призоваха за бойкот на Balenciaga, като хаштагът #CancelBalenciaga е актуален в платформите на социалните медии.

Нещо повече, някои предишни клиенти направиха отговорите си крачка напред, като фен на Balenciaga откъсна дрехи за няколко хиляди долара от луксозната марка.

27-годишната Клои Хенеси се засне как реже качулка на Balenciaga, която се продава за около 720 долара (600 паунда).

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 17:06 ч.

1669741250

Всичко, което трябва да знаете за случващото се в Balenciaga

Много неща се случиха, откакто Balenciaga стартира своята противоречива кампания с деца, държащи плюшени мечета. Не бихме ви винили, ако сте объркани – така че колегата ми Мередит Кларк обясни всичко.

Получете всички подробности тук:

Кейт Нг29 ноември 2022 г. 17:00 ч.

1669739450

Fashion Law Institute казва, че процесът на Balenciaga е „неуместен“

След като Balenciaga заведе дело срещу продуцентската компания North Six и сценографа Nicholas Des Jardins заради катастрофалната им кампания, експерт от Института по модно право в Ню Йорк каза, че тя е „неправилна“.

Луксозната марка обвини компаниите, които е наела, в “значителни щети” след тежка реакция на кампанията.

Сюзън Скафиди от Института по модно право каза Diet Prada по имейл: „Ако Balenciaga се интересуваше предимно от парична компенсация за публичното бедствие, вероятно щеше да отнеме време за преговори за тихо споразумение.

„Вместо това, Balenciaga предприе незабавни и достойни за медии правни действия, за да дезавуира кампанията по най-категоричния възможен начин и да предложи на обществеността още една двойка злодеи в лицето на продуцентската компания и на сценографа.“

Кейт Нг29 ноември 2022 г. 16:30 ч.

1669737847

Кание Уест, който критикува знаменитости през уикенда за това, че не успяха да осъдят вече скандалната кампания на Balenciaga, излезе в Лос Анджелис с ботуши на Balenciaga, но с етикет, покрит със стикер с надпис „YE24“.

В неделя, 27 ноември, Уест беше сниман облечен с яке с мотиви на американското знаме, черни дънки и черни гумени ботуши със стикери „YE24“ от двете страни.

Това дойде, след като той заяви, че първоначалното мълчание около кампанията на Balenciaga “ви показва, че всички знаменитости са проверени”.

Уест, който беше освободен от Balenciaga като сътрудник по-рано тази година след антисемитски коментари, които направи в социалните медии, каза на папараците: „Не виждате знаменитости да говорят за ситуацията с Balenciaga. Всички тези знаменитости тук, не им позволявайте да ви влияят по никакъв начин, защото те се контролират от хората, които наистина влияят на света. Те не служат на Бога.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 16:04 ч.

1669734957

На фона на вътрешни и външни разследвания за това какво се е объркало, Balenciaga заяви, че е предприела редица стъпки, включително „полагане на основите с организации, специализирани в защитата на децата и насочени към прекратяване на малтретирането и експлоатацията на деца“.

Можете да прочетете последното изявление на Balenciaga изцяло по-долу.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 15:15 ч.

1669733318

Въпреки това, според Balenciaga, разпечатката на решение на Върховния съд относно детската порнография е включена във втората въпросна кампания от „трети страни, които са потвърдили писмено, че тези аксесоари са фалшиви служебни документи“.

„Те се оказаха истински юридически документи, най-вероятно от заснемането на телевизионна драма“, твърди Баленсиага. „Включването на тези неодобрени документи е резултат от безразсъдна небрежност, за която Balenciaa подаде жалба.“

Можете да прочетете повече за делото, заведено от Balenciaga срещу продуцентската компания по-долу.

Челси Ритшел29 ноември 2022 г. 14:48 ч.

Add Comment