Хийтроу за 28 минути: Разкриха първокласната цена на летището Crossrail

Ф

Според Standard, последното пътуване с влак до и от Хийтроу ще струва почти 60% по-малко в Crossrail, отколкото в Heathrow Express.

Транспортът за Лондон потвърди тарифите, които ще бъдат таксувани, когато линията Елизабет отвори за пътници следващия вторник сутринта.

Те ще съответстват на таксите за метрото, различни от Хийтроу, но таванът на тарифите ще ограничи сумата, таксувана от пътниците всеки ден.

Схемата за 20 милиарда британски лири получи кралско одобрение вчера, когато кралицата направи изненадващо посещение на гара Падингтън и каза на комисаря по транспорта за Лондон Анди Байфорд: „Изглежда грандиозно.“

Пенсилвания

Цените на билетите, които понастоящем се използват за железопътните услуги на TfL между Падингтън и Хийтроу, които ще бъдат интегрирани в линията Елизабет, ще бъдат запазени, което означава, че едно пътуване до летището ще струва £10,70 извън пиковите моменти и £12,70 в пиковите моменти.

За сравнение, директната услуга Heathrow Express – която отнема 15 минути и се движи по-често между летището и Падингтън – струва £25.

Проект Traverse

Въпреки това, пътниците на линията на Елизабет ще плащат £7,20 „премия на Хийтроу“ за същото пътуване с метрото – но пътуването ще бъде около два пъти по-бързо.

Едно пътуване с метрото между зона 1 и летището струва £3,50 извън пиковите часове и £5,50 в пиковите часове – делнични дни между 6:30 и 9:30 сутринта и между 16:00 и 19:00 часа.

Луси Йънг

Метрото отнема около 56 минути от Падингтън и изисква поне една смяна на влак.

Линията Елизабет ще отнеме 28 минути от Падингтън, за да стигне до летището, тъй като ще се обади на шест междинни гари, включително Ealing Broadway и Southall.

С изключение на Хийтроу, тарифите за линията Елизабет ще бъдат същите като тези за лондонското метро.

Пътниците също ще се възползват от ограничаване на тарифите и ще харчат не повече от £14,10 на ден, ако използват метрото или автобуса в допълнение към Crossrail. Ще се приемат безконтактни плащания по цялата линия от 73 мили.

Проект Traverse

Директните услуги до Хийтроу ще започнат едва през есента.

Дотогава пътниците по линията Елизабет ще трябва да се прехвърлят в Падингтън, като се придвижват от гара Crossrail до гарата на основната линия.

Транспортът за Лондон налага премията за Хийтроу, за да увеличи приходите от линията Елизабет.

Забавянето при отварянето на линията – закъснява с три години и половина – му струваше £600 милиона за билети.

Министърът на транспорта Грант Шапс, писайки в Standard в сряда, предупреди, че TfL не трябва да очаква друго спасяване от правителството, когато настоящата му сделка изтече на 24 юни.

Слушайте този епизод от подкаст The Leader тук или тук:

Той каза, че спасителните мерки, финансирани от данъкоплатците в Обединеното кралство, не са били „справедливи и устойчиви“ и добави: „Близо 5 милиарда британски лири, които това правителство даде на „Транспорт за Лондон“, са повече от достатъчни, за да компенсират приходите от билети за загуба.

.

Add Comment