Advertisment

Sony обвинена в лъжа пред европейските регулатори относно сделката с Microsoft Activision

Какво искаш да знаеш

  • Франк X. Шоу от Microsoft твърди, че Sony наскоро е излъгала регулаторите на Европейския съюз (ЕС) относно предстоящото придобиване на Activision Blizzard.
  • По-конкретно, Шоу казва, че Sony е казала на ЕС, че Microsoft не желае да предложи равенство на производителя на PlayStation с Call of Duty, въпреки че Microsoft преди това е предлагала 10-годишен договор.
  • Microsoft продължава да твърди, че иска да предостави игри на повече хора, а не на по-малко, и че превръщането на Call of Duty в ексклузивно за Xbox би „опровергало бизнес логиката“.

Докато планираното от Microsoft придобиване на Activision Blizzard за 69 милиарда долара продължава да привлича интензивно внимание от страна на регулаторите, компанията твърди, че Sony – производителят на PlayStation и един от най-големите противници на сделката – наскоро е излъгала Европейския съюз (ЕС) за своите планове за Call of Duty. Въпреки че Microsoft публично обеща да запази популярния франчайз шутър от първо лице на PlayStation, след като сливането приключи, компанията казва, че Sony е предложила друго на властите в Брюксел. Новината идва, когато се съобщава, че ЕС възнамерява да изпрати на Microsoft антитръстово предупреждение за сделката.

“Чувам, че Sony казва на хората в Брюксел, че Microsoft не желае да им даде паритет за Call of Duty, ако придобием Activision. Нищо не може да бъде по-далеч от истината”, каза той. добавя той. написа Франк X. Шоу, вицепрезидент по комуникациите в Microsoft. „Бяхме ясни, че сме предложили на Sony 10-годишен договор, за да им дадем паритет по отношение на времето, съдържанието, функциите, качеството, възпроизвеждането и всеки друг аспект на играта. Казахме също, че сме щастливи да направим това изпълнимо чрез договор, регулаторни споразумения или други средства.“

Add Comment